Головна Новини Світ Франція Такого не очікував ніхто: з'явилися перші результати парламентських виборів у Франції
commentss НОВИНИ Всі новини

Такого не очікував ніхто: з'явилися перші результати парламентських виборів у Франції

Явка в першому турі парламентських виборів у Франції стала найвищою за останні майже 50 років

30 червня 2024, 22:27 comments9722
Поділіться публікацією:

 У неділю, 30 червня, у Франції завершилося голосування в першому турі парламентських виборів. За даними екзитполів, перемогу здобула ультраправа партія "Національне об'єднання", очолювана Марін Ле Пен, отримавши підтримку 34,2% виборців.

Такого не очікував ніхто: з'явилися перші результати парламентських виборів у Франції

Парламентські вибори у Франції (фото з відкритих джерел)

Такого не очікував ніхто: з'явилися перші результати парламентських виборів у Франції - фото 2

На другому місці опинилася ультраліва партія "Народний фронт" з 29,1% голосів. Політична сила президента Еммануеля Макрона "Відродження" зайняла третє місце з 21,5% голосів.

Явка на виборах була найвищою за останні майже 50 років і склала 69,7%. Оскільки у Франції діє мажоритарна виборча система, попереду другий тур виборів 7 липня, що може змінити ситуацію.

Відомо, що у Франції діє мажоритарна система виборів у парламент і попереду другий тур виборів 7 липня, відтак ситуація може змінитися.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Марін Ле Пен пообіцяла скасувати рішення Еммануеля Макрона про відправлення військ в Україну, якщо її партія "Національне об'єднання" (RN) сформує уряд після майбутніх виборів. Ле Пен стверджує, що роль президента Франції як головнокомандувача збройними силами "є почесним званням", і її вибір майбутнього прем'єр-міністра змінить оборонну та зовнішню політику країни. Вона також висловила думку, що пряма участь Франції у російсько-українській війні, яку обговорював Макрон, не є доцільною.

Ле Пен заявила в інтерв'ю, що, на її думку, саме прем'єр-міністр контролює "гаманці" країни, і тому він матиме більший вплив на політику, ніж президент. Її кандидат на посаду прем'єр-міністра, Жордан Барделла, встановив чіткі межі щодо військової участі у війні в Україні, стверджуючи, що президент не зможе ввести війська в Україну.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

30 червня 2024, 22:48

Супер! Прихильників мирного вирішення юдейсько-путинського вторгнення з урахуванням інтересів кожної зі сторін, стає все більше.


Новини