Головна Новини Світ Франція Такого повороту Макрон не очікував: що відбувається у Франції за тиждень до виборів
commentss НОВИНИ Всі новини

Такого повороту Макрон не очікував: що відбувається у Франції за тиждень до виборів

За інформацією Bloomberg, підтримка Макрона рекордно знижується за тиждень до початку виборів у Франції

22 червня 2024, 11:05 comments6317
Поділіться публікацією:

Рейтинг підтримки президента Франції Еммануеля Макрона впав на шість пунктів до історичного мінімуму в п'ятницю, трохи більше, ніж за тиждень до початку двотурового етапу парламентських виборів. Як передає портал "Коментарі", про це пише Bloomberg.

Такого повороту Макрон не очікував: що відбувається у Франції за тиждень до виборів

Еммануель Макрон. Фото: з відкритих джерел

"Підтримка ультраправої партії "Національне об'єднання" Марін Ле Пен зросла до 38%, що на два пункти вище, ніж 10 червня, згідно з окремим опитуванням Ifop-Fiducial для радіостанції Sud Radio. Лівий "Новий народний фронт" отримав 29% підтримки, натомість час як очолювана Макроном група "Відродження" залишилася на третьому місці з 22%", — йдеться у матеріалі.

Відомо, що раніше Макрон розпустив Національні збори та призначив позачергові парламентські вибори після того, як його група програла під час виборів до Європейського парламенту. Перший тур виборів відбудеться 30 червня, а другий – 7 липня.

"Моя основна думка полягає в тому, що ми зрештою отримаємо підвішений парламент — у ньому буде три блоки, і жоден з них не хоче працювати один з одним. Це безпрецедентна територія у французькій політиці, тому ми справді не знаємо, що станеться", — наголосила викладач політики в Університеті Кардіффа Марта Лорімер в інтерв'ю Bloomberg Television.

У виданні зазначили, що активність приватного сектору у Франції несподівано стала повільнішою у червні. Індекс менеджерів із закупівель S&P Global впав до 48,2 з 48,9 — ще нижче за 50 пунктів, що свідчить про зростання.

"Вибори налякали бізнес, який стурбований ймовірністю радикальної зміни уряду, що росте", — додали в публікації.

Крім того, французька бізнес-спільнота розкритикувала економічні програми лівих та правих груп. Дослідження аналітичного центру Institut Montaigne зазначає, що передвиборчі обіцянки трьох конкуруючих політичних груп, що беруть участь у виборах, коштуватимуть кожна з них понад 10 мільярдів євро (10,7 мільярда доларів США) на рік лише за рахунок видаткової частини бюджету.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вибори можуть все переграти: Макрон відповів, чи готовий він достроково піти у відставку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини