Головна Новини Світ Франція У Франції масштабні протести. Яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Франції масштабні протести. Яка причина

Уряд Еммануеля Макрона хоче підняти пенсійний вік жінок у країні до 64 років, що викликало обурення у французів.

1 лютого 2023, 13:13
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Через пенсійну реформу у Франції вийшли сотні тисяч людей на протести, зокрема поліція заявляє про 87 тис. демонстрантів у Парижі. Особливо проти реформи виступили жінки, які будуть змушені виходити на пенсію у 64 роки, а не в 62 як зараз. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання France 24.

У Франції масштабні протести. Яка причина

Мітинги у Франції. Фото: JEAN-PHILIPPE KSIAZEK/AFP

Згідно з дослідженнями організації CGT всього 17% французів підтримають запропоновані урядом реформи. Таким чином суспільство активізувалось і вийшло на заплановану акцію протесту 31 січня.

За даними активістів з організації CGT демонстраціях взяло участь 2,8 млн людей по всій Франції, включно з 500 тис. в Парижі. Проте поліція наводить нижчі цифри та заявляє, що по всій країні було 1,2 млн мітингувальників, а в столиці – 87 тис.

Уряд Франції прагне підняти пенсійний вік для жінок з 62 до 64 років і намагається французів заспокоїти вищими пенсіями. Це об'єднало багато молодих дівчат та жінок у протестних маршах.

"З цією реформою мені доведеться працювати до 63 років, а не до 62. І, чесно кажучи, коли починаєш у 17 років, то втомлюєшся. Ця реформа не має сенсу, більше грошей вона не принесе. Це неправда", — говорить одна з протестувальниць та керівниця місцевої державної служби.

Проти пенсійної реформи виступають і вчителі шкіл.

"Ми з колегами домовилися про демонстрацію, тому що ми не хочемо ходити в школу до 64 років. Неможливо працювати в 64 роки вчителем, скільки енергії це забирає", — говорить 26-річна вчителька.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські пропагандисти пригрозили знищити Францію ядерним ударом.

Також "Коментарі" писали про погрози Росії до Франції, адже та заблокувала пропагандистські канали РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини