Головна Новини Світ Франція У Франції натовп розганяли сльозогінним газом: проти чого протестують французи
commentss НОВИНИ Всі новини

У Франції натовп розганяли сльозогінним газом: проти чого протестують французи

По країні в суботу 28 серпня відбулося понад 200 акцій протесту

28 серпня 2021, 23:45
Поділіться публікацією:

У Франції натовп розганяли сльозогінним газом: проти чого протестують французи

У Франції люди вийшли на протести, фото з Twitter

У Франції знову масові протести проти обов’язкової COVID-вакцинації медиків й запровадження "паспортів здоров’я", які потрібні, щоб отримати медичні послуги. Про це повідомляє французький телеканал BFMTV.

Натовп протестувальників складався з людей різного віку, в тому числі дітей та літніх людей. По країні в суботу 28 серпня відбулося понад 200 акцій протесту в різних населених пунктах. Не обійшлося без сутичок з поліцією. У Тулузі та в Парижі поліціянти застосували до протестувальників сльозогінний газ. Також повідомляється, що в Марселі сталися сутички між протестувальниками та правоохоронцями. Постраждали 13 поліціянтів, трьох цивільних було затримано.

Протестувальники виступають проти президента Макрона та кричать: "Свобода! Опір!". У деяких містах протестувальники перекрили дороги, в деяких утворили живий ланцюг. У столиці Франції пройшло чотири демонстрації. Загалом по країні затримано більше 10 осіб.

Нагадаємо, що масові протести в країни відбуваються вже шосту суботу. Люди обурені тим, що запроваджено обов'язковий "паспорт здоров'я" з QR-кодом. Без нього не можна відвідати установи культури, розважальні заклади, ресторани та кафе, користуватися міжміським громадським транспортом та навіть лягти в лікарню.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Нідерландах протестують проти біженців з Афганістану. Біля будівлі приймального центру у військовому містечку в Харскамп зібрало 250 мирних демонстрантів, що ввечері почали палити шини. Деякі протестувальники вигукували гасла, такі як: "Насамперед наші люди" та "Харскамп належить нам".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини