Головна Новини Світ Франція У Франції собак навчили виявляти хворих на коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

У Франції собак навчили виявляти хворих на коронавірус

Собаки можуть виявити людини з коронавірусів, навіть якщо у нього немає жодного симптому

14 грудня 2020, 17:43
Поділіться публікацією:

Французькі біологи спільно з професором Національної ветеринарної школи Франції Домініка Гранжан досліджували, чи можна навчити собак виявляти людей, які хворіють на коронавірус.

У Франції собак навчили виявляти хворих на коронавірус

ФОТО: З відкритих джерел

На думку вчених, собак, яких вони змогли надресувати так, щоб ті розпізнавали запахи різних хвороб, можна також залучити до виявлення вірусу у людей. Деякі фахівці до останнього не сумнівалися в позитивному результаті експерименту. Однак в підсумку це все ж вийшло зробити.

Собаки практично безпомилково вловлюють запахи, які, наприклад, пов'язані з раком легенів або рак простати. Крім того, вони чують, коли у людини, що страждає на цукровий діабет, знижується рівень цукру в крові. Людям, що страждають від епілепсії, чотириногий друг зможе по-своєму натякнути про близькість чергового нападу.

Біологи перевірили, чи можна використовувати собак для попередньої та, головне, швидкої діагностики коронавірусу. Всього в експерименті брали участь 6 собак. Кожну з них попередньо навчали розпізнавати запахи різних інших хвороб. Крім цього тварини вміли з легкістю знаходити вибухівки. Щоб перевірити свою теорію, біологи використовували піт здорової людини та людини з коронавірусів. З цим завданням собаки впоралися легко.

Далі фахівці перевіряли, чи зможуть тварини відрізнити хворих людей від здорових, з огляду на те, що у хворих на туберкульоз немає ніяких симптомів. З цим вони теж впоралися. У підсумку, мінімум в 77% випадків собаки змогли розпізнати людину, у якого Covid -19, навіть якщо у нього не біло жодного симптому.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що український лікар розповів, як потрібно збивати температуру при коронавірусі, а також про те, що глава ВООЗ розповів про збільшення числа смертей від коронавірусу.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини