Головна Новини Світ Франція У Франції відреагували на смерть журналіста на Луганщині
commentss НОВИНИ Всі новини

У Франції відреагували на смерть журналіста на Луганщині

В МЗС Франції вимагають розслідування смерті журналіста

31 травня 2022, 10:05
Поділіться публікацією:

30 травня під час обстрілу броньованого евакуаційного транспорту загинув акредитований французький журналіст Фредерік Леклерк-Імхофф.
Чоловік був репортером BFM.TV та їхав до
Лисичанська.

У Франції відреагували на смерть журналіста на Луганщині

Фото Телеграм Луганська ОВА

"Наш репортер висвітлював війну, що триває. Він став жертвою осколків під час гуманітарної операції на бронетехніці в понеділок на дорозі до Лисичанська та Сєвєродонецька", — написали в статті BFM.TV.

Також французькі ЗМІ пишуть, що міністерка з питань Європи та закордонних справ Франції Катрін Колонна в Києві виступила в прямому ефірі та зробила заяву щодо смерті француза.

"Смерть Фредеріка Леклерка-Імхоффа, журналіста BFM, убитого сьогодні під час висвітлення операції з евакуації українців під Сєвєродонецьком, глибоко шокує. Я засуджую її та висловлюю наші співчуття її родині та колегам. Франція вимагає якомога швидше провести прозоре розслідування, щоб пролити повне світло на обставини цієї трагедії. Франція підтверджує свою постійну і рішучу відданість у всьому світі свободі преси та захисту журналістів і всіх тих, чиє висловлювання сприяє вільній інформації та публічним дебатам, — наголосила Катерина Колонна.

Нагадаємо, що про смерть іноземця та обстріл гуманітарної місії російськими окупантами повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай та зазначив, що авто мало вивезти з гарячої точки 10 українців, але через артилерійський обстріл евакуацію припинено. Француз отримав смертельне поранення в шию від осколків снарядів, що пробили броню авто. Патрульний поліцейський вижив завдяки амуніції.

Як писав портал "Коментарі", загинуло двоє цивільних українців, п’ятеро отримали поранення, також окупанти розстріляли авто з волонтерами — чоловіки живі та доставлені до лікарні.

У Франції відреагували на смерть журналіста на Луганщині - фото 2
У Франції відреагували на смерть журналіста на Луганщині - фото 3



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини