Головна Новини Світ Франція У Франції вперше конфіскують майно російського олігарха: чому це важливо для України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Франції вперше конфіскують майно російського олігарха: чому це важливо для України

Вілла не була задекларована як майно, що належить російському олігарху

2 березня 2023, 17:20
Поділіться публікацією:

Французька судова установа   вперше в  країні дозволила  кримінальний арешт нерухомого майна, власником якого є підсанкційний російський олігарх. Це може  бути, як перший крок  під час процедури конфіскації  такого елітної  нерухомості.

У Франції вперше конфіскують майно російського олігарха: чому це важливо для України

Віктор Рашніков (фото з відкритих джерел)

Мова йде  про віллу, вартість якої оцінюють в 23 мільйони євро, її придбав для себе власник "Магнітогорського металургійного комбінату" Віктор Рашніков в Сен-Жан-Кап-Ферра – це південний схід Франції,  інформує  Le Monde.

Елітний будинок  було заарештовано ще в жовтні 2022 року, реалізуючи прохання суддів Національної юрисдикції з питань організованої злочинності прокуратури міста Париж. До слова,  з того часу, як  з 15 березня 2022 року  олігарх з РФ  потрапив під дію   запроваджених санкцій, три об'єкти нерухомості,  які офіційно належали Рашнікову, були заморожені – вілли на Французькій Рив'єрі та в Парижі. Елітний будинок  в Сен-Жан-Кап-Ферра тоді уник процедури  арешту, бо, як свідчить інформація джерела медіа, не був задекларований як майно, що належить згадуваному російському олігарху.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що російські олігархи за кілька тижнів до війни "впорядкували" свої грошові справи.У проміжному звіті Агентства по боротьбі з фінансовими злочинами при казначействі США FinCen про результати розслідування дій російських олігархів напередодні вторгнення Росії в Україну йдеться про їхню обізнаність з планами Кремля щодо повномасштабного вторгнення. Зважаючи на це все, найзаможніші люди РФ встигли перевести свої активи на своїх дітей, щоб вивести їх з-під санкцій. Ця інформація знаходить підтвердження якраз у звіті FinCen, який зроблено на основі операцій з мільярдами доларів на рахунках та фондах низки росіян.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини