Головна Новини Світ Франція У Франції засудили вбивцю півня
commentss НОВИНИ Всі новини

У Франції засудили вбивцю півня

Петицію про покарання вбивця півня підписали близько 100 тис. осіб

9 грудня 2020, 09:28
Поділіться публікацією:

Незвичайний інцидент стався в центральній частині Франції. Чоловіка, який застрелив сусідського півня, віддали під суд.

У Франції засудили вбивцю півня

Спів півнів вважають у Франції "спадщиною сільській місцевості"

Так, житель містечка Вінзен з департаменту Овернь-Рона-Альпи ще рік тому позбавив півня життя через те, що його кукурікання здавалося нестерпним. Господар птиці на прізвисько Марсель заявив, що знайшов свого улюбленця застреленим і насадженим на металевий штир. Власник півня був так засмучений, що опублікував петицію з вимогою домогтися справедливого покарання для вбивці. Цей документ підтримали близько ста тисяч осіб.

Судова влада не залишилася осторонь від подібного резонансу і кримінальний суд муніципалітету Прива засудив чоловіка до п'яти місяців позбавлення волі умовно за вбивство сусідської птиці. Крім умовного терміну, йому заборонили носити зброю протягом трьох років і зобов'язали заплатити 300 євро штрафу.

На вбивство півня відреагувала громадськість не тільки підтримкою петиції. У Франції вже створили асоціацію із захисту сільських півнів, а нижня палата парламенту навіть законодавчо визначив поняття співу птахів як "спадщину сільської місцевості".

Як повідомляв портал "Коментарі", в місті Дніпро школярка публікує в соцмережах фото, на яких вона зображена з відрізаними головами тварин. Спочатку з'явилося зображення з наколотої на ніж головою кота, потім курки. Повідомляється, що користувачі соцмереж дізналися на фото ученицю однієї зі шкіл Дніпра. Жителі міста розповідають, що давно стурбовані такою поведінкою дитини, з дівчинкою і її батьками на цю тему спілкувалися психологи. Але фото продовжують з'являтися в соцмережах. Автор поста в одному з дніпровських паблік в Facebook розповідає, що школярці 15 років і вона навчається в 9 класі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини