Головна Новини Світ Франція У Франції затримали диверсанта, що хотів протаранити Нотр-Дам
commentss НОВИНИ Всі новини

У Франції затримали диверсанта, що хотів протаранити Нотр-Дам

Чоловік має невеликий чотиримісний літак Cessna

10 жовтня 2021, 16:15
Поділіться публікацією:

Чоловіка, що хотів пошкодити Нотр-Дам, тримають під вартою. Про це повідомляє сайт News.in-24.

У Франції затримали диверсанта, що хотів протаранити Нотр-Дам

Нотр-Дам-де Парі хотів зруйнувати льотчик, фото з відкритих джерел

Відомо, що затриманий розповів родичу про те, що хоче направити літак на собор у Парижі. Про нього відомо, що йому 50 років, раніше чоловік був пілотом, працював у трьох компаніях Air Liberté, Air Tahiti та Royal Fly.

Пілота на пенсії затримали працівники відділення поліції по вулиці де-ла-Монтань-Сент-Женев’єв 7 жовтня неподалік біля церкви Сен-Сюльпіс. Чоловік має невеликий літак Cessna, що розрахований на чотири особи.

Той, кому затриманий повідомив про майбутню резонансну подію — падіння літака на Нотр-Дам, одразу подзвонив до поліції Парижа.

Наразі триває слідство, а затриманого 50-річного чоловіка зобов'яжуть пройти психіатричну експертизу. В будинку парижанина провели обшуки, однак доказів того, що чоловік готував диверсію та завдання шкоди Собору Паризької Богоматері, не знайшли.

Як повідомляв портал "Коментарі", в соборі Сен-П'єр-і-Сен-Поль, який був зведений у XV столітті у французькому місті Нант, розгорілася сильна пожежа. За повідомленнями пожежників, будівля була охоплена сильним вогнем і оповита димом. Ця подія відбулася через рік після руйнівної пожежі у соборі Нотр-Дам у Парижі, одному з найвидатніших архітектурних скарбів Франції.

Також ми писали, що в Парижі почнуть реставрацію собору. Наразі роботи з укріплення пошкоджених вогнем частин собору завершено й  скоро розпочнеться реставрація Нотр-Дам-де-Парі. На місці зруйнованих частин будівлі встановили дерев'яні каркаси. Тепер реставратори будуть відновлювати шпиль собору, висота якого до пожежі сягала 96 метрів, і зовнішній вигляд будівлі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини