Головна Новини Світ Франція У Франції змінився прем'єр: що він пообіцяв Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Франції змінився прем'єр: що він пообіцяв Україні

Париж обіцяє надалі підтримувати Київ

1 жовтня 2024, 22:08
Поділіться публікацією:

У програмній промові в Національній асамблеї новий прем’єр-міністр Франції Мішель Барньє заявив про підтримку боротьби України проти російської агресії.

У Франції змінився прем'єр: що він пообіцяв Україні

У Франції призначили нового прем'єр-міністра. Фото з відкритих джерел

У своїй промові Мішель Барньє наголосив, що Франція залишиться на боці українського народу. На його слова французький парламент відповів оплесками.

"Українці два з половиною роки після початку агресивної війни продовжують битися та вмирають, щоб захистити свою свободу, суверенітет та територіальну цілісність. Ми повинні розуміти, що вони б’ються за захист цінностей, які є нашими  цінностями і які ми розділяємо з ними", – зазначив новий прем’єр Франції.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що ввечері 1 жовтня Іран здійснив масований ракетний обстріл Ізраїлю, запустивши понад 400 ракет зі своєї території. Про це повідомляють Збройні сили Ізраїлю та видання The Jerusalem Post. ЦАХАЛ звернувся до населення з закликом дотримуватися вказівок командування тилу та негайно сховатися в захищені місця після оголошення повітряної тривоги. Військові попередили, що вогонь з боку Ірану може мати широкомасштабний характер, і що загроза залишається серйозною.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп пообіцяв надалі підтримувати Україну у протистоянні російській агресії, якщо отримає перемогу на президентських виборах. "Я отримав від Дональда Трампа дуже чітку інформацію, що він буде на нашому боці, що він буде підтримувати Україну", — заявив Володимир Зеленський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини