Головна Новини Світ Франція У Парижі судять екс-президента Саркозі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Парижі судять екс-президента Саркозі

Вперше екс-президент Франції буде виступати з лави підсудних

23 листопада 2020, 09:58
Поділіться публікацією:

У Парижі починається суд над колишнім президентом Франції Ніколя Саркозі. Чиновнику пред'явили звинувачення в корупції та зловживанні впливом. На думку слідства, 65-річного Саркозі нібито намагався підкупити суддю — президента цікавила інформація про розслідування фінансування його партії.

У Парижі судять екс-президента Саркозі

Раніше Саркозі відкинув всі звинувачення і пообіцяв дати різку відсіч обвинувачам в Паризькому кримінальному суді. Судова тяжба повинна тривати до 10 грудня, проте через карантин терміни розгляду можуть змінити.

Відзначається, що це перший випадок в історії Франції, коли президента привели на лаву підсудних. До Саркозі під суд потрапляв Жак Ширак — його судили за фіктивне працевлаштування, однак він не виступав перед суддями, посилаючись на погане здоров'я.

Як повідомляв портал "Коментарі", Національна фінансова прокуратура Франції в березні 2018 року оголосила про підозру Саркозі в незаконному перевищенні максимально допустимих витрат на президентську кампанію 2012 року. При цьому раніше екс-главу держави звинувачували в незаконному отриманні фінансування від лівійського диктатора Муаммара Каддафі для проведення своєї першої президентської кампанії у 2007 році. За обома звинуваченнями Саркозі подавав скарги в суд, однак 1 жовтня Касаційний суд остаточно відхилив апеляцію Саркозі, підтвердивши судовий розгляд кримінальної справи проти нього. Саркозі зіткнувся зі звинуваченнями в тому, що його президентська кампанія коштувала набагато більше законного ліміту у 22,5 млн євро, і він намагався приховати надлишкові витрати обманним шляхом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.bfmtv.com/
comments

Обговорення


Новини