Головна Новини Світ Франція У Парижі запустять аеротаксі: знаємо коли
commentss НОВИНИ Всі новини

У Парижі запустять аеротаксі: знаємо коли

Перший маршрут аеротаксі з'єднає центр Парижа з аеропортом Шарль де Голль

22 січня 2021, 10:45
Поділіться публікацією:

Столиця Франції обзаведеться літаючими таксі. Згідно з інформацією оператора громадського транспорту RATP, аеротаксі дозволить скоротити час у дорозі більш ніж у два рази. Наприклад, повітряний шлях з центру Парижа в аеропорт Шарль де Голль займе всього 15 хвилин замість 40 хвилин, які потрібні на сьогодні.

У Парижі запустять аеротаксі: знаємо коли

Прототип аеротаксі / фото styleinsider.com.ua

Перші випробування літаючих перевізників заплановані на червень 2021 року. Зараз перед конструкторами стоїть завдання здешевити перельоти — для цього розробники планують збільшити кількість місць до шести замість 1-2, які передбачені вже існуючої конструкцією.

RATP намір вже у 2024 році, на Олімпіаді провести демонстраційні польоти з пасажирами, а до комерційного використання планують перейти до 2030 року.

До паризького аеротаксі пред'являють досить суворі вимоги — крім швидкості і безпеки пасажирів, літаючі машини повинні бути максимально дружніми до навколишнього середовища. Вони повинні працювати без викидів вуглекислого газу — на електромоторах або водневому паливі — і видавати якомога менше шуму.

Відзначимо, що перевезення по повітрю на малі відстані потроху розвиваються в різних містах Європи. Зокрема, в Австрії, в місті Лінц інфраструктуру для аеротаксі почнуть будувати вже цього року. В іспанській Барселона аеротаксі обіцяють ввести в експлуатацію вже в поточному році.

Як повідомляв портал "Коментарі", японській виробник автомобілів Toyota інвестує майже 350 мільйонів доларів в створення аеротаксі. Joby Aviation рекламує свій пілотований повністю електричний п'ятимісний літальний апарат, здатний розвивати швидкість до 200 миль на годину, пролітаючи понад 150 миль за один заряд. Також цей транспортний засіб працює в 100 разів тихіше, ніж звичайний літак при зльоті та посадці. Joby Aviation працює над розвитком своїх транспортних засобів протягом останніх 10 років. Компанія вважає, що це буде "сприяти комерційному запуску  міського повітряного таксі".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини