Головна Новини Світ Франція У Парижі заявили про безліч наслідків для Європи, якщо Україна впаде
commentss НОВИНИ Всі новини

У Парижі заявили про безліч наслідків для Європи, якщо Україна впаде

У МЗС Франції зазначили, що не можна дозволяти Росії діяти на власний розсуд

6 березня 2024, 10:15
Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне закликав Європу до стійкості перед загрозою, яку, як і раніше, являє собою Росія. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "TF1".

У Парижі заявили про безліч наслідків для Європи, якщо Україна впаде

Стефан Сежурне. Фото з відкритих джерел

Міністр наголосив на численних наслідках перемоги Росії над Україною як для Франції, так і для Європи.

"Якщо Україна впаде, це матиме безліч наслідків, і я не дуже вірю в Європейський союз і в нашу здатність досягти угоди. (Ред. – російський диктатор) Володимир Путін лише намагається перевірити нашу солідарність один з одним", — заявив Стефан Сежурне.

Він наголосив, що Європейському союзу необхідно уникнути цього сценарію.

"Уникнути цього сценарію означає, зокрема, тримати руку на пульсі в Україні разом із нашими союзниками, укладати двосторонні угоди, як ми це робили, а потім допомагати українцям, як тільки можемо", — заявив Сежурне.

Бажаючи "перемогти Росію, не ведучи з нею війну", міністр підтримав президента Франції Еммануеля Макрона, заявивши, що йдеться про "додавання стратегічної двозначності до наших дій".

Дипломат також повторив, що не можна дозволяти Росії діяти на власний розсуд.

"Ми перебуваємо на переломному етапі, який має змусити нас протистояти Росії. Ці країни бачать лише баланс сил, а ми маємо грати в цей баланс, щоб захистити французів та європейців", — резюмував міністр.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Франції Еммануель Макрон, який сколихнув усіх своєю заявою про можливе відправлення військовослужбовців країн НАТО до України, збирає з цього приводу лідерів парламентських партій своєї країни. За даними видання Le Figaro, Єлисейський палац надіслав відповідне запрошення лідерам партій на 7 березня. Тим часом, все частіше в Альянсі озвучують думку, що уникнути війни з Росією не вдасться, якщо дати тій перемогти в Україні. Про це говорять і європейці, і той самий голова Пентагону Ллойд Остін. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" подібну риторику та ймовірність її втілення у життя.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

6 березня 2024, 11:08

"Якщо" тут не доречно.


Новини