Головна Новини Світ Франція У Швейцарії на референдумі голосують за одностатеві шлюби
commentss НОВИНИ Всі новини

У Швейцарії на референдумі голосують за одностатеві шлюби

Крім цього процедура отримання громадянства Швейцарії для подружжя складніша, аніж для гетеросексуальних пар

26 вересня 2021, 17:18
Поділіться публікацією:

Швейцарці сьогодні на референдумі визначаться, чи можуть можливість ЛГБТ-пари одружитися. Про це повідомляє Associated Press. Парламент країни й федеральна рада підтримують цю ідею, тому що одностатеві шлюби дозволені з 2007 року, проте такі пари не мають права всиновлювати дітей, ставати донорами сперми. Крім цього процедура отримання громадянства Швейцарії для подружжя складніша, аніж для гетеросексуальних пар.

У Швейцарії на референдумі голосують за одностатеві шлюби

Однополые браки - фото из открытых источников


Противники реформи вважають, що зміни в законодавстві повністю зруйнують інститут гетеросексуальної сім'ї в державі. Під час виборчої кампанії противники розширення можливостей для таких пар зривали плакати, а на гарячі лінії для ЛГБТ-спільноти постійно дзвонили з погрозами. Швейцарія — досить консервативна країна, попри свій імідж. У країні дозволили жінкам брати участь у виборах і ходити на голосування тільки в 1990 році.


Нагадаємо, маленька держава Коста-Рика в Центральній Америці з населенням у 5 мільйонів осіб легалізував одностатеві шлюби. Дві жінки вже уклали перший одностатевий шлюб у Коста-Риці. Церемонія пройшла без гостей, але транслювалася по державному телебаченню. Про це повідомили у виданні Deutsche Welle.


Президент Коста-Рики Карлос Альваро розповів, що країна бореться з будь-якими формами дискримінації, тому в уряді ухвалили рішення підтримати ЛГБТ-спільноту за допомогою легалізації одностатевих шлюбів. Міжамериканський суд з прав людини за ініціативою Коста-Рики у 2018 році закликав 11 латиноамериканських країн легалізувати одностатеві шлюби. Коста-Рика стала першою такою країною. Також одностатеві шлюби вже дозволені у Бразилії, Уругваї, Колумбії, Аргентині та деяких штатах Мексики. Всього одностатеві шлюби легалізовані в 30 країнах світу, але Україна не входить до цього списку держав.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

26 вересня 2021, 21:05

Разрешить пидарам жениться, а после этого кремировать тварей!


Новини