Головна Новини Світ Франція Унікальна операція: у Франції чоловікові пересадили руки (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Унікальна операція: у Франції чоловікові пересадили руки (ВІДЕО)

Чоловік 20 років жив без обох рук

27 січня 2021, 14:29
Поділіться публікацією:








Унікальна операція: у Франції чоловікові пересадили руки (ВІДЕО)

Перша в світі операція з трансплантації рук і плечей була проведена Феліксу Гретарссону - фото:

Перша у світі операція з пересадки рук успішно пройшла у Франції, місті Ліон. Щасливчиком, який отримав унікальну можливість буквально почати нове життя, став ісландець Фелікс Гретарссон. Про це інформує видання The Guardian.

Медики повідомили, що 48-річному громадянину Ісландії була проведена операція з трансплантації обох рук і плечей. На цей момент чоловік вже йде на поправку. Однак сказати, наскільки зараз його руки рухливі, лікарі поки не можуть. Минуло ще надто мало часу після неймовірно складної операції.

"Якщо він зможе повернути собі можливість активно згинати лікоть, це змінить його життя", — зазначив Арам Газарян, провідний хірург операції.

Історія цього пацієнта почалася ще 20 років тому. 12 січня 1998 року електрик Гретарссон працював на високовольтній лінії електропередачі, коли стрибок напруги в 11000 вольтів обпік його руки й  відкинув  на крижану землю. Після того, що сталося у нього були множинні переломи та внутрішні травми. Чоловік впав в кому на три місяці. Під час цього медикам довелося ампутувати йому обидві руки. Також, йому була проведена операція з пересадки печінки.

Дружина Фелікса Гретарссон зазначила, що найбільшою мрією її чоловіка була пересадка рук. За її словами, вона сама ніколи не вважала, що ця операція йому необхідна. Щоб знайти донорів, довелося витратити дуже багато років. Плюс до всього, операція була дуже складна. Але, його мрії все ж судилося збутися.

Повідомляється, що в операції з трансплантації кінцівок брали участь близько 50 медпрацівників. Незабаром на YouTube-каналі лікарні з'явилося відео з палати Фелікса.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що у Львові помер чоловік, якому успішно пересадили серце. Медики назвали причину трагічної смерті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини