Головна Новини Світ Франція В Україні можуть з'явитися військові інструктори не лише з Франції: Макрон зробив натяк
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні можуть з'явитися військові інструктори не лише з Франції: Макрон зробив натяк

Еммануель Макрон натякнув, що збирає коаліцію країн для відправки інструкторів до України

8 червня 2024, 08:10 comments3586
Поділіться публікацією:

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що, принаймні, ще кілька країн погоджуються з можливістю відправити інструкторів в Україну для навчання мобілізованих українських військовослужбовців. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву Макрон сказав на спільній прес-конференції з Володимиром Зеленським після переговорів у Єлисейському палаці.

В Україні можуть з'явитися військові інструктори не лише з Франції: Макрон зробив натяк

Еммануель Макрон. Фото: з відкритих джерел

Еммануель Макрон підтвердив, що вважає легітимним запит України на навчання військових на своїй території, особливо з огляду на збільшення кількості мобілізованих до армії.

"Ми не воюємо з Росією, ми не хочемо ескалації, але ми хочемо зробити все, що є в наших силах, щоб допомагати Україні чинити опір. Тому, коли Україна просить від нас навчання на своїй суверенній території мобілізованих солдатів – це ескалація? Ні", – констатував французький лідер.

Президент Франції додав, що Захід має повне право направити інструкторів до України, незважаючи на погрози Росії, тому що йдеться не про відправлення західних військ "на лінію фронту", а про "визнання суверенітету України на її території".

Далі Макрон заявив про формування коаліції, яка має "відповісти на запит України" щодо навчання військових на її території, але не має деталей.

"Ми вирішили, що хочемо мати коаліцію, і багато наших партнерів уже дали свою згоду... Ми вже знаємо, що не будемо одні. І ми використовуємо наступні дні, щоб організувати цю якомога ширшу коаліцію, щоб відповісти на запит України", — підсумував президент.

Про формування Макроном коаліції держав, які готові відправити військових інструкторів для навчання українських солдатів безпосередньо в Україну, ЗМІ писали ще минулого місяця.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Politico дізналося, хто остаточно забракував ідею Макрона щодо відправки в Україну інструкторів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини