Головна Новини Світ Франція З’явились перші реакції Макрона та Ле Пен на результати виборів у Франції
commentss НОВИНИ Всі новини

З’явились перші реакції Макрона та Ле Пен на результати виборів у Франції

Макрон закликав французів проявити єдність у другому турі виборів, щоб перемогти партію "Національне об'єднання". А Ле Пен звернулась до своїх прихильників з проханням мобілізувати зусилля у наступному турі.

1 липня 2024, 09:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Франції пройшли парламентські вибори на яких переконливу перемогу здобула опозиційна партія "Національне об'єднання" на чолі з проросійською лідеркою Марін Ле Пен. Натомість партія "Відродження" президента Франції Еммануеля Макрона зазнала поразки посівши третє місце. На результати виборів у Франції відреагували обидва лідери.

З’явились перші реакції Макрона та Ле Пен на результати виборів у Франції

Еммануель Макрон та Марін Ле Пен. Фото з відкритих джерел

Після оголошення перших результатів парламентських виборів Ле Пен закликала тих, хто не голосував підтримати її партію "Національне об'єднання"  у другому турі. 

"У цей день відроджується свобода! "Національному об’єднанню" потрібна абсолютна більшість у парламенті. Жоден француз не втратить своїх прав. Мобілізуйтеся 7 липня для перемоги Франції", – закликала Ле Пен.

Президент Франції Еммануель Макрон після першого туру парламентських виборів заявив, що у другому турі проти ультраправої партії "Національне об’єднання" потрібна єдність республіканців та демократів.

"Висока явка відображає бажання громадськості прояснити політичну ситуацію. Настав час для широкої єдності, явно демократичної та республіканської, перед другим туром", — сказав Макрон.

Результати першого туру парламентських виборів у Франції:

  • - "Національне об'єднання" та його союзники: 33,14%;
  • - "Народний фронт" — 27,99%;
  • - "Відродження" — 20,04%;
  • - "Республіканці" / UDI / Ліві - 10,74%.

Згідно з попередніми результатами першого туру було обрано 76 посадовців з яких 38 представників партії Ле Пен, а до партії Макрона належать двоє. Решту з 577 парламентарів буде обрано за підсумками другого туру, який запланований на 7 липня. У ньому візьмуть участь усі кандидати, які отримали понад 12,5% голосів на виборах у своїх округах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Франції почались протести після оголошення результатів виборів.

Також "Коментарі" писали про Ле Пен, яка заявила, що буде перешкоджати Макрону відправити війська в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини