Головна Новини Світ Франція За що Франція оштрафувала Google на півмільярда євро і штрафуватиме далі
commentss НОВИНИ Всі новини

За що Франція оштрафувала Google на півмільярда євро і штрафуватиме далі

Приводом для стягнень стали порушення авторських прав новинних агенств Франції, з якими технологічний гігант не дійшов спільної мови

14 липня 2021, 09:24
Поділіться публікацією:

У вівторок, 13 липня, французський антимонопольний орган наклав на Google Alphabet великий штраф у розмірі 500 мільйонів євро (593 мільйони доларів). Приводом для такого стягнення стало невиконання з боку американського технологічного гіганта розпоряджень регулюючого органу з вимогою проведення переговорів з новинними агенствами країни в суперечці з авторських прав. Як повідомляє агенство Reuters, компанія Google відтепер зобов'язана протягом найближчих 2 місяців виступити з пропозиціями як вона має компенсувати інформаційним агенціям та іншим видавцям використання їхніх новин. Якщо Google знову проігнорує приписи французької влади вона буде отримувати нові й нові штрафи — по 900 тисяч євро на день.

За що Франція оштрафувала Google  на півмільярда євро і штрафуватиме далі

В Google розчаровані рішенням Антимонопольного органу Франції, фото з відкритих джерел

В компанії виказали жаль з приводу такого рішення французських антимонополістів, але вже заявили що погодяться з ним і врахують відгуки Французського конкурентного відомства. 

Новинні агенства Франції (APIG, Sepm, AFP) звинуватили американців в тому, що вони не провели з ними добросовісні переговори, аби знайти загальну основу для винагороди за новинний контент в Інтернеті, відповідно до недавньої директиви Європейського Союзу, яка створює так звані "суміжні права". Сама справа була зосереджена на тому, чи порушував Google тимчасові розпорядження антимонопольного органу, який вимагав, щоб такі переговори проводилися протягом трьох місяців з будь-якими новинними видавцями, які їх просили.

Джерела повідомили Reuters, що APIG, яка представляє більшість великих французьких видавців друкованих новин, включаючи Le Figaro і Le Monde, залишається одним з позивачів, всупереч тому, що раніше у 2021 році вже підписала рамкову угоду з Google. За інформацією агенства, ця рамкова угода була припинена до прийняття антимонопольного рішення. Рамкова угода, яку критикували багато інших французьких ЗМІ, була одним з найпомітніших договорів в рамках програми Google News Showcase. Вона передбачала компенсацію за фрагменти новин, що використовуються в результатах пошуку. Google погодився виплатити 76 мільйонів доларів протягом трьох років групі з 121 французького новинного видання, щоб покласти край суперечкам про авторські права. Проте, як видно з результатів рішення Французького антимонопольного органу — не дотримав її. 

Голова антимонопольного органу Ізабель де Сільва повідомила, що компанія має скрупульозно виконувати зобов'язані встановлені для неї, але у випадку Google цього, на жаль, не сталося. 

До речі, вчора "Коментарі" писали про те, що Google випустить новий додаток для персональних комп'ютерів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

eterytryryr

14 липня 2021, 12:17

https://facultyclub.stanford.edu/rug/Video-mar-v-blu-liv-au1.html https://facultyclub.stanford.edu/rug/Video-mar-v-blu-liv-au2.html https://facultyclub.stanford.edu/rug/Video-mar-v-blu-liv-au3.html https://facultyclub.stanford.edu/rug/Video-mar-v-blu-liv-au4.html https://facultyclub.stanford.edu/rug/Video-mar-v-blu-liv-au5.html https://facultyclub.stanford.edu/rug/video-mar-v-blu-liv-cast1.html https://facultyclub.stanford.edu/rug/video-mar-v-blu-liv-cast2.html https://facultyclub.stanford.edu/rug/video-mar-v-blu-liv-cast3.html https://facultyclub.stanford.edu/rug/video-mar-v-blu-liv-cast4.html https://facultyclub.stanford.edu/rug/video-mar-v-blu-liv-cast5.html https://facultyclub.stanford.edu/uxs/video-blues-v-maroons-live-game-au01.html https://facultyclub.stanford.edu/uxs/video-blues-v-maroons-live-game-au02.html https://facultyclub.stanford.edu/uxs/video-blues-v-maroons-live-game-au03.html https://facultyclub.stanford.edu/uxs/video-blues-v-maroons-live-game-au04.html https://facultyclub.stanford.edu/uxs/video-blues-v-maroons-live-game-au06.html https://facultyclub.stanford.edu/uxs/video-blues-v-maroons-live-game-au2.html https://facultyclub.stanford.edu/uxs/video-blues-v-maroons-live-game-au4.html https://facultyclub.stanford.edu/uxs/video-blues-v-maroons-live-game3.html https://facultyclub.stanford.edu/uxs/video-nsw-v-qbd-liv-origin-rug2.html https://facultyclub.stanford.edu/uxs/video-nsw-v-qbd-liv-origin-rug3.html https://facultyclub.stanford.edu/uxs/video-nsw-v-qbd-liv-origin-rug4.html https://facultyclub.stanford.edu/ecn/video-blu-v-mar-liv-op-tv1.html https://facultyclub.stanford.edu/ecn/video-blu-v-mar-liv-op-tv2.html https://facultyclub.stanford.edu/ecn/video-blu-v-mar-liv-op-tv3.html https://facultyclub.stanford.edu/ecn/video-blu-v-mar-liv-op-tv4.html https://facultyclub.stanford.edu/ecn/video-blu-v-mar-liv-op-tv5.html https://facultyclub.stanford.edu/ecn/video-blu-v-mar-liv-op-tv6.html https://facultyclub.stanford.edu/ecn/video-mar-v-blu-liv-us01.html https://facultyclub.stanford.edu/ecn/video-mar-v-blu-liv-us02.html https://facultyclub.stanford.edu/ecn/video-mar-v-blu-liv-us03.html https://facultyclub.stanford.edu/ecn/video-mar-v-blu-liv-us04.html https://facultyclub.stanford.edu/ecn/video-mar-v-blu-liv-us05.html https://facultyclub.stanford.edu/ecn/video-mar-v-blu-liv-us06.html


Новини