Головна Новини Світ Франція Запуск ракет в Кореї: про що говорять дії Кім Чен Ина
commentss НОВИНИ Всі новини

Запуск ракет в Кореї: про що говорять дії Кім Чен Ина

Політолог Андрій Мішин зазначає, що команда Джо Байдена, на відміну від Трампа, не любить вибудовувати переговори зверху вниз

24 березня 2021, 23:27
Поділіться публікацією:

Північна Корея запустила декількох ракет малої дальності. Нова адміністрація США на це відреагувала спокійно. Про що говорять дії Північної Кореї і позиція США?

Запуск ракет в Кореї: про що говорять дії Кім Чен Ина

Колаж: Д. Романюк / Comments.ua

Політолог Андрій Мішин зазначає: "Як ми і очікували, з приходом до влади адміністрації Байдена, ситуація щодо врегулювання конфлікту з Північною Кореєю розвивається по пасивному й прокитайські сценарієм. Пхеньян, слідуючи своїм звичайним тактиці, створив "штучна криза". Демонструючи раніше жорсткість в публічних заявах, після останніх випробувань ракет малої дальності, президент США фактично заявив, що готовий до компромісів. Однозначно не бажаючи підвищувати рівень напруги, щоб потім не "заохочувати" Кім Чен Ина, тільки за повернення до докризової ситуації ".

Експерт нагадує, що ще під час дебатів з Трампом Байден кілька разів назвав Кіма "бандитом" і заявив, що буде вести переговори з Пхеньяном, тільки якщо Північна Корея погодиться на відмову від ядерної зброї.

"Зрозуміло, Пхеньян на це не піде ні за яких обставин, — продовжує Андрій Мішин. — Та й американські експерти останнім часом визнають: ядерна програма Північної Кореї є незворотнім фактом світової стратегічної ситуації. Компроміс означає фактичне визнання Північної Кореї ядерною державою на найближче майбутнє ".

Політолог зазначає, що команда Байдена, на відміну від Трампа, не любить вибудовувати переговори зверху вниз, коли лідери укладають якесь загальну угоду, а опрацювання деталей залишають фахівцям.

"Новий держсекретар США Ентоні Блінкен схильний до того, щоб починати з ретельних переговорів на низовому рівні, — вважає Андрій Мішин. — Це означає, що питаннями Північної Кореї в Держдепі будуть займатися фахівці, серед яких переважає впевненість в тому, що час надій на повне ядерне роззброєння Північної Кореї минуло й слід думати про контроль над вже існуючим ядерним арсеналом ... Зауважу, що Даоси мали рацію, коли вчили: бувають часи, коли нічого не робити є не тільки єдино можливою, але і кращою політикою. Це важливо для розуміння розвитку відносин в трикутнику Україна — США — Росія. Байден назвав "вбивцею" кремлівського лідера, майже, як і Кіма "бандитом" (обидва "друзі" стратегічного противника США — Китаю), але це лише прелюдія до пасивного угодовства ".

Нагадаємо,  Північна Корея (КНДР) не реагувала на кулуарні дипломатичні зв'язки адміністрації президента Джо Байдена з середини лютого, в тому числі на місію Пхеньяна при ООН.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини