Головна Новини Світ Франція Зменшення допомоги Україні: Кремль взявся за Францію
commentss НОВИНИ Всі новини

Зменшення допомоги Україні: Кремль взявся за Францію

РФ намагається розсварити французьких політиків

30 грудня 2023, 21:49
Поділіться публікацією:

Адміністрація президента РФ доручила російським політтехнологам розсварити французьких політиків. У такий спосіб Кремль хоче досягнути зменшення фінансової і військової допомоги Україні з боку Франції. Про це пише газета The Washington Post з посиланням на отримані від однієї з європейських спецслужб кремлівські документи, передає портал "Коментарі".

Зменшення допомоги Україні: Кремль взявся за Францію

Франція залишається одним з ключових союзників України. Фото з відкритих джерел

За інформацією газети, перший заступник голови адміністрації президента Росії Сергій Кириєнко дав завдання російським політтехнологам, наближеним до Кремля, розробити план, як через соціальні мережі та французьких політичних діячів, лідерів громадської думки та активістів розсварити між собою ключових французьких політиків.

Зазначається, що підготовленні тези кремлівських політтехнологів дали обмежений результат. Їхні провокації не викликали резонанс у політичних колах Франції, а позиції президента країни Емманюеля Макрона, якого підтримує більшість французів, не похитнулися.   

Водночас директора Французького інституту міжнародних відносин Томас Гомар розповів, що видимість проросійських ботів у соціальних мережах зростає. Зокрема, вони частково сприяють зростанню рейтингів ультраправих французьких партій, які прихильно ставляться до Кремля.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з 2024 року громадяни України, які проживають на тимчасово окупованих територіях, не зможуть отримати медичну допомогу. З 1 січня допомогу в окупації можна буде отримати лише при наявності обов’язкового російського медичного страхування. Відповідне страхування можуть отримати особи, які мають паспорт РФ. При отриманні паспорта РФ окупанти змушують українців писати відмову від українського громадянства, хоча це є не обов’язковою процедурою навіть за законодавством РФ. Тобто росіяни хочуть юридично змінити демографічний склад захоплених регіонів, що є ознакою геноциду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини