Головна Новини Світ G20 Бойкот Росії на саміті G20: які країни виступають із ініціативою
commentss НОВИНИ Всі новини

Бойкот Росії на саміті G20: які країни виступають із ініціативою

Британія та ЄС бойкотуватимуть главу МЗС Росії Сергія Лаврова на саміті G20 та закликатимуть до цього інших

12 листопада 2022, 16:27 comments4366
Поділіться публікацією:

Великобританія та Європейський Союз домовилися бойкотувати виступи глави МЗС РФ Сергія Лаврова на саміті "Групи двадцяти" та закликатимуть союзників приєднатися до них. Як повідомляє портал "Коментарі", про це виданню The Telegraph розповіли співрозмовники в Лондоні та Брюсселі.

Бойкот Росії на саміті G20: які країни виступають із ініціативою

Сергій Лавров. Фото: з відкритих джерел

Представник зовнішньополітичної служби ЄС на умовах анонімності заявив, що ведеться активна робота з партнерами по всьому світу, щоб міжнародне співтовариство виступило з однією думкою, засудивши ті звірства, які останнім часом робить Росія.

Зокрема, британські та європейські дипломати бойкотуватимуть виступи Сергія Лаврова, а також уникатимуть зустрічей із ним. Лавров, як представник Росії на важливому заході, має опинитися в ізоляції. Тим самим російський дипломат має зрозуміти, наскільки сьогодні Росія ізольована у світі, як до неї ставляться у світі.

Європейські співрозмовники The Telegraph підкреслили, що у них немає завдання – умовляти Україну погоджуватися на мирні переговори. Київ має сам вирішити, коли і за яких обставин погоджуватися на переговори з Москвою.

"Завтра в Україні буде мир, якщо Росія припинить війну, але не буде України, якщо Україна припинить війну. Зараз не час для війни, але ми чітко усвідомлюємо, що щодо України нічого не може бути зроблено без України", — підкреслив європейський співрозмовник. .

Єдине, чого побоюються в ЄС та Британії – це спільна заява, яка має бути прийнята за підсумками саміту "Великої двадцятки". Китай і Росія можуть спільно відкоригувати його настільки, що в ньому загубиться будь-який сенс.

Читайте також на порталі "Коментарі" — якою є ймовірність повторного нападу з боку РБ на Україну? Чи може Білорусь спалахнути зсередини? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини