Головна Новини Світ G20 Хто у G20 підтримав війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто у G20 підтримав війну в Україні

Росія та Китай знову заблокували комюніке G20, в якому йшлося про засудження війни проти України

2 березня 2023, 15:50 comments2858
Поділіться публікацією:

Більшість країн-членів "Великої двадцятки" (G20) рішуче засудили війну в Україні, і лише Росія та Китай не погодилися з цим. Як передає видання "Коментарі", про це заявив чинний президент Індії після зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн-членів G20 у Нью-Делі сьогодні, 2 березня, пише Reuters.

Хто у G20 підтримав війну в Україні

Велика двадцятка. Фото: з відкритих джерел

"Резюме голови та підсумковий документ" головуючої зараз у G20 Індії після зустрічі в основному містив формулювання, використані в подібній заяві, оприлюдненій після зустрічі фінансових лідерів країн "Великої двадцятки" минулого тижня. На тих зборах Росія і Китай не погодилися із заявами про засудження війни.

Напередодні індійський дипломат Вінай Кватра заявив, що основною темою зустрічі глав МЗС країн G20 стане розв'язана Росією війна проти України. Основну увагу планувалося приділити питанням щодо впливу російсько-українського "конфлікту" на економічні проблеми, зокрема — продовольчу та енергетичну безпеку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у своєму зверненні в останній день зими президент України Володимир Зеленський наголосив, що інтенсивність боїв наростає. Найважча ситуація, за його словами, як і раніше, в районі Бахмута. Про те, що там украй складна ситуація, говорять і захисники міста. Все більшу залученість до російсько-української війни почав демонструвати Китай. Експерти розповіли виданню "Коментарі", чого в найближчому майбутньому чекати на військовому та зовнішньополітичному фронтах.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому Китаю вигідна війна в Україні – який світ шляхом переговорів можуть нав'язати Україні. Експерти детально розібралися у ситуації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини