Головна Новини Світ G20 Перші підсумки саміту G20: про що вони говорять – чи можуть вони вплинути на війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Перші підсумки саміту G20: про що вони говорять – чи можуть вони вплинути на війну в Україні

Масованим обстрілом України в один із днів саміту G20 росія показала, що їй начхати на думку міжнародної громадськості

16 листопада 2022, 12:50 comments1858
Поділіться публікацією:

У підсумковій заяві лідерів G20 (а точніше G19, тому що росії точно не місце в цій організації) зазначається, що більшість із них засуджують військові дії в Україні (але є й "інші думки щодо цієї ситуації"); наголошується на важливості зернової угоди (заклик до її продовження) і на тому, що війна в Україні загострила існуючі проблеми світової економіки. Які головні висновки з саміту "Великої двадцятки" та дій Росії у її процесі (включаючи масований ракетний удар по Україні), можна зробити зараз? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Перші підсумки саміту G20: про що вони говорять – чи можуть вони вплинути на війну в Україні

Саміт G20. Фото: із відкритих джерел

Готуємося до тяжкої зими з часів зими 1941-42 років

Телеведучий та продюсер Ігор Кондратюк вважає, що росія, провівши масивне бомбардування ракетами та дронами-камікадзе території України під час саміту G20/19, показала, що їй:

1) по барабану мир – і війна продовжуватиметься доти, доки ми не виженемо окупантів з нашої території;

2) по барабану світ у сенсі — думка всього світу.

"Думаю, Лавров, який представляв на саміті росію, достроково залишив захід, у тому числі тому, що навіть його куці мізки зрозуміли: у той час, коли сотня російських ракет летить на цивільні об'єкти України, йому ніхто навіть руки на Балі не подасть". , – зазначає Ігор Кондратюк.

На його думку, росія як терористична держава й надалі збільшуватиме суму потенційних репарацій на відновлення України, якщо продовжити думку голови Офісу президента – Єрмака.

"У сенсі – поки росія має ракети, нас знищуватимуть, – пояснює Ігор Кондратюк. — Вихід один: готуємося до важкої зими з часів зими 1941-42 років. Хоча російські фашисти набагато підступніші і набагато небезпечніші, ніж свого часу німецькі фашисти. Тримаємо лад, допомагаємо ЗСУ. Сподіваємося, що цивілізований світ не залишить Україну наодинці з агресором".

Хоча заяву із засудженням російської війни проти України підтримали не всі країни "Великої двадцятки", ми бачимо поглиблення міжнародної ізоляції Росії

Голова правління неурядової організації "Майдан закордонних справ", член політради парії "Сила та Честь" Олег Бєлоколос нагадує, що на саміті прозвучала вагома для України спільна заява США та КНР щодо недопущення ядерної загрози чи ядерної війни.

"Це важливо для нас, – упевнений експерт. – Штати спочатку займали таку позицію, доносячи її різними каналами до Росії. Пояснюючи, що наслідки можуть бути руйнівними, зокрема для неї. Добре, що свої побоювання висловив і Китай. Він розуміє, що якщо росія застосує ядерну зброю проти України, завтра розробкою такої зброї почнуть займатися країни азіатського регіону, що буде вже погано для КНР".

За словами Олега Бєлоколоса, незважаючи на те, що заяву із засудженням російської війни проти України підтримали не всі країни "Великої двадцятки", ми бачимо поглиблення міжнародної ізоляції Росії. І це, впевнений він, продовжуватиметься-розширюватиметься.

"Хоча деякі країни і намагаються половити рибку в каламутній воді – отримати такі тактичні вигоди, закуповуючи дешево російські нафту, вугілля, газ. Але програючи у своїй стратегічно. І саміт G20 чітко продемонстрував, що поглиблення ізоляції країни-агресора, зокрема в економічному та політичному плані, набирає хід, – наголошує експерт. — Якщо раніше в Росії вдавали, що санкції їм байдуже, то тепер визнали — ситуація погіршується і може бути ще гірше. Особливо на тлі майбутньої відмови Європи від російських нафти та газу. Тренд ізоляції Росії у всіх сенсах прискорюватиметься".

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна в Україні затягується: чого чекати у найближчому майбутньому – чи вщухнуть бойові дії з наближенням зими.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини