Головна Новини Світ G20 Президент Бразилії зробив скандальну заяву про арешт Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Бразилії зробив скандальну заяву про арешт Путіна

Лула да Сілва відповів, чи виконає Бразилія рішення Міжнародного кримінального суду, який видав ордер на арешт Путіна.

10 вересня 2023, 08:27
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Бразилії Лула да Сілва заявив, що якщо Володимир Путін приїде на наступний саміт у Ріо-де-Жанейро, то його не будуть арештовувати. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Президент Бразилії зробив скандальну заяву про арешт Путіна

Володимир Путін та Лула да Сілва. Фото з відкритих джерел

9-10 вересня в Індії відбувається саміт лідерів країн G20, на якому присутній президент Бразилії. Під час чергового інтерв'ю Лула да Сілва розповів про майбутній саміт, що проходитиме в Бразилії, зокрема пообіцяв присутність на ньому Володимира Путіна.

"Я вірю, що Володимир Путін може легко поїхати до Бразилії. Якщо я буду президентом Бразилії, і він приїде до Бразилії, його ні в якому разі не заарештують", — заявив Лула да Сілва.

Крім того, бразильський лідер запевнив, що відвідає саміт БРІКС наступного року, який відбудеться в Росії. Попри заяви Лули да Сілви, очільник МЗС Мауро Вієйра раніше заявляв, що Бразилія є країною-підписантом Римського договору, тому в разі приїзду Путіна на територію держави — його негайно очікують "наслідки".

Нагадаємо, що у березні Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна. Ордер діє у понад 120 країнах світу. Після видачі ордера Путін не виїжджав з Росії, крім можливого візиту на тимчасово окуповані території України та у Білорусь. На міжнародній арені замість Путіна Росію представляє міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров. Він був лідером російської делегації на саміті БРІКС в ПАР та на саміті G20 в Індії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін назвав дві риси, які стали нормою в Україні.

Також "Коментарі" писали, що речник Кремля Дмитрій Пєсков відреагував на візит держсекретаря США Ентоні Блінкена в Україну. Під час відвідин України американський політик оголосив про новий пакет військової допомоги, куди ввійшли танкові снаряди зі збідненим ураном.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

10 вересня 2023, 10:15

Заарештовувати треба обох кривавих карликів. Як не прагнула тоталітарна юдейська пропаганда Геббельса Портнікова Соловйова вимкнути світовий розум але G20 засудила їхні криваві злочини рівноцінно. Недарма країни однієї компанії G20 дозволяють собі ігнорувати рішення суду за подвійними стандартами. Немає різних сторін Зла є або Зло або Добро.


Новини