Головна Новини Світ G20 Саміт G20 пройде без Байдена і Сі Цзіньпіна, але з Путіним: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Саміт G20 пройде без Байдена і Сі Цзіньпіна, але з Путіним: подробиці

У Кремлі вже підтвердили, що Путін готовий взяти участь у онлайн-заході

22 листопада 2023, 15:14 comments1314
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді проведе саміт лідерів країн G20 з відеозв'язку. Лідер Китаю Сі Цзіньпін та президент США Джо Байден пропустять зустріч, водночас російський диктатор Володимир Путін візьме участь у онлайн-заході. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Саміт G20 пройде без Байдена і Сі Цзіньпіна, але з Путіним: подробиці

Саміт G20. Фото: із відкритих джерел

Міністерство закордонних справ Китаю вже заявило, що замість Сі Цзіньпіна візьме участь у саміті прем'єр Державної ради Лі Цян.

Онлайн-зустріч відбудеться наступного дня після того, як Моді пропустив віртуальний саміт лідерів країн з економікою, що розвивається, участь у якому взяв Сі. На зустрічі обговорювався конфлікт між Ізраїлем та ХАМАСом.

Як відзначають автори матеріалу, сьогоднішня зустріч проходить у той момент, коли Моді завершує головування Індії у G20.

Лідер Індії використав річний термін, що закінчується цього місяця, щоб продемонструвати зростаючий глобальний вплив південноазійської країни напередодні національних виборів 2024 року, на яких Моде балотуватиметься на третій термін прем'єр-міністра.

У той же час, глава МЗС Індії Віней Кватра заявив на брифінгу напередодні, що переважна більшість лідерів G-20 відвідає відео-зустріч.

Президент США Джо Байден пропускає саміт, а Кремль підтвердив, що російський диктатор Володимир Путін виступить перед зборами світових лідерів.

Країни групи також розробили компромісне формулювання щодо вторгнення Росії в Україну під час саміту лідерів у вересні. Але з того часу війна між Ізраїлем та ХАМАС посилила розбіжності між розвиненим світом та країнами Глобального Півдня.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому ситуацією на кордоні України мають зайнятися спецслужби: що може стояти за блокадою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини