Головна Новини Світ G20 Втратив шанс: Шольц розкритикував Путіна за небажання їхати на G20
commentss НОВИНИ Всі новини

Втратив шанс: Шольц розкритикував Путіна за небажання їхати на G20

Німецький канцлер вважає, що Путін злякався питань і всієї критики, яка звернулася б у його бік на саміті G20

14 листопада 2022, 11:15 comments1237
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц висловився у негативному ключі за небажання президента Росії Володимира Путіна прибути на зустріч глав держав та урядів країн G20 до Індонезії. Як передає видання "Коментарі", про це пише "Spiegel".

Втратив шанс: Шольц розкритикував Путіна за небажання їхати на G20

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

"Було б добре, якби президент Путін поїхав на саміт G20", — заявив Олаф Шольц, перебуваючи з офіційним візитом у В'єтнамі.

При цьому німецький канцлер зазначив, що якби Володимир Путін прибув на Балі, то йому довелося б зіткнутися з критикою на свою адресу та з прямими питаннями щодо війни в Україні. Російський президент добре розумів це, тому, мабуть, відмовився відвідати такий важливий захід.

Олаф Шольц заявив, що відсутність президента Росії на саміті "Великої двадцятки" не завадить світовим лідерам гостро висловлюватись щодо нинішньої політики РФ і закликати Путіна вивести свої війська з України, створивши передумови для мирних переговорів та встановлення миру.

Як раніше стало відомо, Росію на саміті G20 представлятиме міністр закордонних справ Сергій Лавров. У Кремлі до останнього тримали інтригу, але у результаті прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Путіна не буде на саміті "Великої двадцятки".

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна в Україні затягується : чого чекати у найближчому майбутньому – чи вщухнуть бойові дії з наближенням зими. Експерти розібрали ситуацію в ексклюзивному інтерв'ю.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у США заявили, що Україна має скористатися помилкою Путіна та продовжувати контрнаступ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.spiegel.de/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини