Головна Новини Світ G7 Чи віддасть Захід Україні заморожені активи РФ: про що домовилися країни G7
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи віддасть Захід Україні заморожені активи РФ: про що домовилися країни G7

За інформацією Bloomberg, довгі обговорення не привели до того, щоб Захід наважився віддати Україні заморожені активи РФ

25 травня 2024, 10:40
Поділіться публікацією:

Країни "Великої сімки" (G7) мають намір остаточно погодити передачу Україні доходів від заморожених російських активів. Самі активи залишаться нерухомими. Захід так і не наважився їх передати Києву. Відповідне комюніке у суботу мають підписати міністри фінансів цього міждержавного клубу. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Чи віддасть Захід Україні заморожені активи РФ: про що домовилися країни G7

Велика сімка. Фото: з відкритих джерел

"Ми обговорюємо потенційні схеми переведення надзвичайних доходів, отриманих від знерухомлених російських суверенних активів, на користь України", — йдеться у проекті комюніке.

Разом із обіцянкою обговорити передачу доходів від активів Україні в цьому ж документі прописано обіцянку не чіпати самі заморожені активи.

"Ми підтверджуємо, що згідно з нашими відповідними правовими системами суверенні активи Росії в нашій юрисдикції залишатимуться нерухомими, поки Росія не заплатить за шкоду, яку вона завдала Україні", — йдеться у проекті комюніке.

Як зазначає Bloomberg, текст комюніке все ще може бути змінений до його офіційного затвердження. Міністри мають намір обговорити його у суботу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Євросоюз, схоже, ухвалив остаточне рішення про передачу Україні доходів від заморожених активів РФ. У Кремлі вже заявили, що Захід "обережжує" у питанні конфіскації російських активів, хоч і назвав навіть такий урізаний варіант їхнього використання для допомоги Україні – експропріацією. Як ситуація тут може розвиватись далі? Чи може Захід піти на різкіші кроки? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло, чому антиросійські санкції не спрацьовують: чи отримає Київ заморожені активи РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини