Головна Новини Світ G7 G7 обговорила, як допомогти Україні від російських атак
commentss НОВИНИ Всі новини

G7 обговорила, як допомогти Україні від російських атак

Група семи зібралась для розв'язання енергетичного питання стосовно України.

4 листопада 2022, 13:32
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Дипломати з Великої сімки обговорили допомогу України проти постійних атак на її інфраструктуру та заявили, що необхідно створити механізм координації дій. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням на чиновників Державного департаменту.

G7 обговорила, як допомогти Україні від російських атак

Прапори країн G7. Фото з відкритих джерел

Високопоставлений чиновник заявив, що дипломати семи країн обговорили проблеми України перед початком зимового опалювального сезону та узгодили створення механізму для захисту та відновлення критично важливих водних та енергетичних інфраструктур.

"Це те, що буде основною метою цієї групи в найближчі дні та тижні", —  повідомив чиновник

За останні місяці Російська Федерація завдала кілька масових атак по українській енергетичній інфраструктурі. Зеленський заявляв, що станом на листопад пошкоджено близько 40% енергосистем. Через такі наслідки російських ракет та дронів-камікадзе українці змушені економити на електроенергії та пристосуватись до її тимчасових відключень.

Росіяни тероризуючи Україну постійними атаками на інфраструктуру намагаються шантажувати українців, для прийняття своїх вимог. Про це заявив колишній президент РФ Медведєв. На ці слова відреагував Михайло Подоляк, який сказав, що таким чином Росія фактично визнає, що є терористичною державою.

Росія зіткнулась з дефіцитом власних ракет та безпілотників, тому почала пошуки відповідної зброї в інших країнах. Одним з нових і тепер постійних постачальників для РФ став Іран. Розвідка США оприлюднила інформацію про те, що Іран планує передати Росії близько 1000 балістичних ракет та ще більше дронів-камікадзе.

Також "Коментарі" писали про заяву Білого дому, у якій стверджувалось, що КНДР також планує постачати військову зброю для Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини