Головна Новини Світ G7 Конфіскація активів РФ для України: до якого рішення наблизилися країни G7
commentss НОВИНИ Всі новини

Конфіскація активів РФ для України: до якого рішення наблизилися країни G7

Члени G7 можуть конфіскувати суверенні активи Росії як контрзаходи, щоб спонукати Росію завершити агресію

16 грудня 2023, 11:12
Поділіться публікацією:

Країни "Великої сімки" наблизилися до конфіскації російських активів для їхньої передачі Україні. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Financial Times".

Конфіскація активів РФ для України: до якого рішення наблизилися країни G7

Велика сімка. Фото: з відкритих джерел

Вашингтон, який раніше публічно не підтримує конфіскацію, заявив союзникам по групі, що знайшов спосіб вилучення коштів "відповідно до міжнародного права".

"Члени G7 можуть конфіскувати суверенні активи Росії як контрзаходи, щоб спонукати Росію завершити агресію", — йдеться в документі США, поширеному в комітетах G7.

На думку авторів документа, вторгнення РФ в Україну означає, що конфіскація активів може стати "законним контрзаходом тих держав, які постраждали як особливо порушені російським порушенням міжнародних прав".

США вважають, що тема конфіскації російських активів може стати предметом обговорення лідерів G7 на зустрічі, яка запланована на 24 лютого 2024 року.

Глава МЗС Британії Девід Кемерон також заявив про існування "законного шляху" для конфіскації російських активів. Він пропонував діяти разом із США, якщо інші союзники не будуть готові до цього.                                                                                                                                                

Читайте також на порталі "Коментарі" – санкції для відводу очей: ЗМІ дізналися, що сталося зі станом російських олігархів за рік.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи справді зовнішньополітична ситуація почала вирівнюватись: що належить зробити Зеленському. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини