Головна Новини Світ G7 Країни G7 погодили важливе рішення щодо виплати держборгу Україною: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Країни G7 погодили важливе рішення щодо виплати держборгу Україною: про що йдеться

Меморандум про взаєморозуміння про призупинення виплат за державним та гарантованим державою боргом було підписано у вересні 2022 року

22 грудня 2023, 08:10
Поділіться публікацією:

Група офіційних кредиторів України з країн Великої сімки (G7) та Паризького клубу погодила призупинення виплат за офіційним боргом до 2027 року. Як інформує портал "Коментарі", за повідомленням прес-служби Міністерства фінансів України, зміни до відповідного меморандуму були підписані головою міністерства Сергієм Марченком 21 грудня 2023 року.

Країни G7 погодили важливе рішення щодо виплати держборгу Україною: про що йдеться

Країни G7 Фото: із відкритих джерел

У Мінфіні наголошують, ухвалене рішення дозволить продовжити дію Меморандуму про взаєморозуміння щодо припинення виплат за державним та гарантованим державою боргом з групою офіційних кредиторів України з країн G7 та Паризького клубу, підписаного 14 вересня 2022 року, до березня 2027 року.                                                       

Підписантами стали представники урядів Канади, Франції, Німеччини, Японії, Великої Британії та Сполучених Штатів Америки.

"Завдяки партнерам із країн G7 за розуміння потреб України в умовах війни. Досягнення сьогоднішньої домовленості про перегляд боргових зобов'язань дозволяє знизити навантаження на бюджет до кінця дії програми МВФ та заощадити валютну ліквідність для забезпечення соціальних витрат. Це добровільне призупинення виплати боргу є частиною пакету міжнародної підтримки на суму 122 млрд доларів США, наданої партнерами України", – зазначив голова Мінфіну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому західні партнери лише обіцяють допомогу: як Україна може кардинально виправити ситуацію.

Раніше "Коментарі" писали – чому так важливо запустити вітчизняний ВПК: що означає перехід України до оборони.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини