Головна Новини Світ G7 Країни G7 стурбовані: яка країна може допомагати Росії обходити санкції
commentss НОВИНИ Всі новини

Країни G7 стурбовані: яка країна може допомагати Росії обходити санкції

ЗМІ дізналися про занепокоєння країн G7 через лазівки у Швейцарії, через які Росія може ухилятися від санкцій

15 квітня 2023, 11:38 comments1016
Поділіться публікацією:

Посли країн "Великої сімки" на початку квітня направили до Швейцарії листа, в якому критикуються "лазівки", які, як вони стверджують, дозволяють російським активам уникати санкцій у Швейцарії та становлять "репутаційний ризик" для країни. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише газета "Tagesanzeiger", у розпорядженні якої опинився лист.

Країни G7 стурбовані: яка країна може допомагати Росії обходити санкції

Санкції проти Росії. Фото: з відкритих джерел

У листі посли G7 ставлять під сумнів той факт, що Швейцарія заморозила близько 7,5 мільярда швейцарських франків (7,6 мільярда євро) російських активів у 2022 році, тоді як "за оцінками незалежних джерел загальна сума, що зберігається у Швейцарії, може бути значною. більше”.

Також дипломати ставлять під сумнів положення про банківську таємницю у Швейцарії, які, за їхніми словами, "можуть бути використані для зауваження слідів фінансових гаваней", а також захисту юридичних прав приватних клієнтів.

"Ми також стурбовані тим, що правоохоронці не можуть розслідувати незаконні фінансові структури, створені адвокатами, які, зокрема, виступають фінансовими посередниками, через захист приватного життя", – йдеться у листі.

Загалом G7 закликала швейцарську владу роз'яснити різницю між "захистом приватності в юридичних питаннях та тими, хто використовує приватність для прикриття бенефіціарних власників".

Про зміст листа вже повідомляла і газета Handelszeitung, стверджуючи, що там міститься заклик до Швейцарії приєднатися до робочої групи G7 REPO, яка координує впровадження санкцій, запроваджених через вторгнення Росії до України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Світовий банк та МВФ у Вашингтоні протягом цього тижня усуватиме "слабкі місця" санкцій проти росії, щоб запобігти способам їх обходу. Тим часом, ЄС працює над черговим (11-м) пакетом санкцій проти країни-агресора. Не виключено, що вони можуть торкнутися нафти, газу та атомної галузі. З "атомними" санкціями, втім, є серйозні пробуксовування, насамперед з боку Угорщини, Франції та Болгарії. Які очікування від нових санкційних рішень із боку Заходу? Куди і як треба бити, щоб швидше покласти російську економіку та, відповідно, військову машину? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини