Головна Новини Світ G7 Слідом за Байденом: у ЄС знову розслідуватимуть походження коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Слідом за Байденом: у ЄС знову розслідуватимуть походження коронавірусу

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що вкрай важливо знати, що насправді сталося

10 червня 2021, 18:46
Поділіться публікацією:

Європейський Союз приєднується до ініціативи президента США Джо Байдена розпочати нове розслідування походження коронавірусу. Китай закликають сприяти та надати слідчим повний доступ до даних.  Про це повідомляє Politico.

Слідом за Байденом: у ЄС знову розслідуватимуть походження коронавірусу

ЄС розслідуватиме походження коронавірусу. Фото: rtvslo.si

Президент Європейської Ради Шарль Мішель заявив, що у цій ситуації потрібна максимальна прозорість, щоб більше не повторялося  подібних помилок.

"Світ має право знати, що саме відбулося, щоб винести урок", — сказав Мішель. 

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, своєю чергою, наголосила, що вкрай важливо дізнатися про походження вірусу.

"Це жахлива пандемія, глобальна пандемія. Ми маємо знати, звідки це взялося, щоб розробити правильні інструменти та переконатися, що такого більше не повториться", — зауважила вона.

Низка ЗМІ повідомляє, що країни-лідери міжнародного клубу G7 – Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія, Великобританія, США та Європейський Союз – планують закликати ВООЗ до незалежного розслідування.

Нагадаємо, ще наприкінці минулого місяця Джо Байден дав доручення спецслужбам США провести ретельний аналіз походження коронавірусу. Американський президент хоче з’ясувати, чи виник вірус внаслідок контакту людини із хворою твариною або ж у результаті аварії в лабораторії.  

Як писали міжнародні видання, Пекін категорично відмовлявся приймати другу гіпотезу та отримав підтримку від ВООЗ на проведення власного розслідування, яке згодом спростувало підозру щодо лабораторного походження.  Втім, пізніше глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебреїсус заявив, що розслідування було не досить розгорнутим, тому потрібно провести додаткову роботу та ретельно все вивчити.

Раніше видання "Коментарі" писало, що в США знайшли підтвердження ймовірного витоку коронавірусу із лабораторії у Китаї. Дослідження було проведено Ліверморською національною лабораторією Лоуренса в Каліфорнії у травні 2020 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини