Головна Новини Світ G7 Україна отримала економічні поступки від західних партнерів
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримала економічні поступки від західних партнерів

Україна домовилась з Групою кредиторів про те, щоб відтермінувати виплати кредитів до кінця дії програми МВФ.

28 березня 2023, 20:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Кредитна група України, до якої залучені усі держави G7 погодились відтермінувати виплати для українських кредитів до 2027 року. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Укрінформ".

Україна отримала економічні поступки від західних партнерів

Група кредиторів України відтермінувати виплату кредитів. Фото з відкритих джерел

Поки Збройні сили України готуються для контрнаступу на сході, дипломати намагаються врятувати економічну ситуацію за допомогою західних партнерів. Усі представники Групи кредиторів України провели засідання 23 березня, під час якого узгодили спільне бачення щодо повернення Україною кредитів.

"Надання фінансових запевнень Групою кредиторів України передбачає продовження заморожування погашення заборгованості з 1 серпня 2022 року протягом періоду дії програми МВФ", — йдеться у спільній заяві Групи кредиторів України.

Період дії програми Міжнародного валютного фонду завершується у 2027 році. Також у заяві зазначили, що після відновлення економічної ситуації в Україні або до моменту закінчення програми МВФ держави, які надали кредити Україні створять додаткові умови, щоб полегшити кредитний тиск на Україну.

Окрім того, Група кредиторів України закликала інші країни, які мають двосторонні кредитні умови з Україною прийняти подібне рішення. Нагадаймо, що Група кредиторів України складається з Канади, США, Великобританії, Японії, Німеччини та Франції. Статус спостерігачів мають: Італія, Ізраїль, Нідерланди, Норвегія, Південна Корея, Австралія, Бельгія, Бразилія, Швеція, Австрія, Ірландія, Швейцарія та Данія.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що підприємці назвали основні проблеми для бізнесу в Україні. Виявилось, що корупція далеко не найголовніша проблема.

Також "Коментарі" писали про рейтинг країн за мінімальною зарплатою: на якому місці Україна у 2023 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини