Головна Новини Світ G7 Японія оголосила про введення санкцій проти агресора та Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Японія оголосила про введення санкцій проти агресора та Білорусі

Японський уряд підтримав запровадження жорстких санкцій проти Росії

8 березня 2022, 15:09 comments1062
Поділіться публікацією:

Уряд Японії ухвалив рішення та заморозив активи ще 32 російських і білоруських чиновників і олігархів після вторгнення армії агресора в Україну. Про це повідомило Міністерство фінансів країни, пише Reuters.

Японія оголосила про введення санкцій проти агресора та Білорусі

Фото ілюстративне / Pixabay

В тексті зазначається, що нещодавно було введено санкції щодо 20 росіян. До санкційного списку увійшли заступники керівника апарату адміністрації президента росії, заступники голови державного парламенту, глава Чеченської Республіки та керівників компаній, тісно пов’язаних з урядом агресора, такі як Volga Group, Transneft і Wagner.

Тепер під санкції підпадають й 12 білоруських урядовців і бізнесменів та ще 12 організацій Росії та Білорусі. Відтепер для здійснення платежів і капітальних операцій із зазначеними в переліку особами та компаніями не можливі без спеціальних державних дозволів.

Японія також заборонила експорт обладнання для нафтопереробних заводів у Росію та предметів загального користування для Білорусі, які можуть використовуватися її військовими, повідомили у міністерстві. Такий експорт для Міноборони Білорусі, збройних сил і міліції, а також мінської компанії АТ "Інтеграл" тепер заборонений.

З-поміж країн сходу Південна Корея оголосила про санкції проти Росії, включаючи заборону на операції з російським центральним банком, санкції на ключові російські суверенні фонди, а також приєдналася до кроків щодо блокування деяких російських банків у міжнародній платіжній системі SWIFT.

"Уряд Кореї засудив збройне вторгнення Росії в Україну і, як відповідальний член міжнародного співтовариства, вирішив брати активну участь у його зусиллях, включаючи економічні санкції, для мирного вирішення ситуації", — йдеться у повідомленні міністерства закордонних справ країни.

Як повідомляв портал, Росія тільки починає пожинати наслідки шаленого вторгнення в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини