Головна Новини Світ G7 Заплатять високу ціну: у G7 попередили країни, які допомагають РФ воювати проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

Заплатять високу ціну: у G7 попередили країни, які допомагають РФ воювати проти України

У G7 попередили союзників Росії про відповідальність

18 квітня 2023, 08:50
Поділіться публікацією:

Міністри закордонних справ країн "Групи семи" (G7) попередили, що ті, хто допомагає Росії вести війну проти України, заплатять високу ціну. Про це йдеться у комюніке, укладеному за підсумками зустрічі в японському містечку Каруїдзава, повідомляє портал "Коментарі".

Заплатять високу ціну: у G7 попередили країни, які допомагають РФ воювати проти України

Країни G7. Фото: з відкритих джерел

Після двох днів переговорів дипломати семи світових економік пообіцяли наслідки для тих, хто допомагає Росії ухилятися від санкцій та підтримує зброю.

"Ми підтверджуємо наш заклик до третіх сторін припинити допомогу Росії у веденні війни або заплатити за це високу ціну. Ми посилимо нашу координацію для запобігання та реагування на постачання зброї третіми сторонами до Росії і продовжимо вживати заходів проти тих, хто матеріально підтримує Росію", – йдеться у комюніке.

Глави МЗС додали, що безвідповідальна ядерна риторика Росії та її обіцянка розгорнути ядерну зброю у Білорусі неприйнятні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗМІ дізналися, як сусідні з Росією країни допомагають Путіну обходити санкції .

Також видання "Коментарі" повідомляло – Світовий банк і МВФ у Вашингтоні протягом цього тижня усуватимуть "слабкі місця" санкцій проти росії, щоб запобігти способам їх обходу. Тим часом, ЄС працює над черговим (11-м) пакетом санкцій проти країни-агресора. Не виключено, що вони можуть торкнутися нафти, газу та атомної галузі. З "атомними" санкціями, втім, є серйозні пробуксовування, насамперед з боку Угорщини, Франції та Болгарії. Які очікування від нових санкційних рішень із боку Заходу? Куди і як треба бити, щоб швидше покласти російську економіку та, відповідно, військову машину? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини