Головна Новини Світ Німеччина В Німеччині поставили на місце РФ і зухвало відповіли на всі її погрози
commentss НОВИНИ Всі новини

В Німеччині поставили на місце РФ і зухвало відповіли на всі її погрози

В Берліні заявили, що в погрозах РФ європейським столицям немає нічого нового

15 липня 2024, 20:27
Поділіться публікацією:

В уряді Німеччини відреагували на чергові погрози Росії всім європейським столицям через розміщення американської далекобійної зброї і заявили, що не почули нічого нового. Зокрема, про це на брифінгу повідомив речник німецького уряду Штеффен Гебештрайт.

В Німеччині поставили на місце РФ і зухвало відповіли на всі її погрози

Урял Берліну

Він підкреслив, що офіційний Берлін взяв до уваги чергові погрози Кремля, зокрема, речника глави Кремля Дмитра Пєскова, але не почув абсолютно нічого нового.

"Нічого нового Пєсков не сказав, адже позиція відома: російське військово-політичне керівництво давно вже націлилося на європейські столиці", – зауважив Гебештрайт.

При цьому речник уряду все ж визнав, що подібного роду заяви в принципі завжди необхідно сприймати серйозно. За його словами, обговорювати будь-які ініціативи, які стосуються роззброєння, з російською стороною наразі не є можливим. Гкбкштрайт додав, що Росія поводиться набагато агресивніше зі своїми сусідами, ніж раніше.

Речник німецького уряду також підкреслив, що рішення американської адміністрації розмістити у 2026 році конвенційну зброю великої дальності в Німеччині пов’язане саме з тим, що змінилася безпекова ситуація. 

При цьому речник німецького уряду нагадав, що саме керівництво Росії кілька років тому вийшло з Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності, й РФ не тільки розробляє нове озброєння, але й розміщує його близько до кордонів.

"Тому експерти з безпеки сходяться у думці про необхідність неядерної компоненти стримування у центрі Європи, зокрема в Німеччині", – сказав урядовий речник.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чому Росія істерично реагує на "томагавки" в Німеччині.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини