Головна Новини Світ Німеччина Берлін дорікнув Парижу: що не так з постачанням зброї в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Берлін дорікнув Парижу: що не так з постачанням зброї в Україну

У Німеччині закликали Париж прискорити постачання зброї в Україну

22 травня 2024, 09:40
Поділіться публікацією:

Голова комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерманн закликала Францію прискорити постачання зброї до України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Politico".

Берлін дорікнув Парижу: що не так з постачанням зброї в Україну

Марі-Агнес Штрак-Ціммерман. Фото: з відкритих джерел

"У нас є проблема, що в той час, як Польща робить багато як сусідня країна, в той час як Німеччина робить багато, Франція робить порівняно мало", — заявила Марі-Агнес Штрак-Циммерманн.

Крім цього, Штрак-Циммерманн закликала західних міністрів відправити більше зброї, боєприпасів та систем ППО в Україну, і зробити це швидко.

"Україна не має часу, і все, все, все має відбуватися набагато швидше. Я очікую, що Франція, саме тому, що вона є важливою країною, не тільки вимовляє гучні промови, а й підкріплює свої слова діями", — наголосила вона.

Кільський інститут Німеччини, який займається збором даних про вклад країн у війну в Україну, вважає Францію явною відстаючою державою, коли йдеться про військову допомогу, — далеко позаду Німеччини, яка поступається лише Сполученим Штатам.

Варто зазначити, що Німеччина виступає одним із ключових гравців у наданні всебічної допомоги Україні, постачаючи їй озброєння, а також надаючи політичну та фінансову підтримку. Німецька військова допомога відіграє критично важливу роль в обороноздатності України.

Окрім військової сфери, Німеччина активно сприяє інтеграції України до Європейського союзу. Канцлер Олаф Шольц особисто бере участь у просуванні цього питання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що намагається домовитись Україна з партнерами: як це може вплинути на перебіг війни.

Також видання "Коментарі" повідомляло – удари по РФ та війська НАТО в Україні: що дав зрозуміти Захід, з чим поки що складнощі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини