Головна Новини Світ Німеччина Bild розповів, що не так із заявами Німеччини про величезні обсяги військової допомоги Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Bild розповів, що не так із заявами Німеччини про величезні обсяги військової допомоги Україні

За інформацією Bild, Німеччина надала Україні менше військової допомоги, ніж публічно заявляє німецька влада

8 квітня 2024, 17:44 comments1462
Поділіться публікацією:

Україна отримала від Німеччини менше половини військової допомоги у 28 млрд євро, про які заявляв німецький уряд. Як передає портал "Коментарі", про це пише німецький таблоїд "Bild" із посиланням на дані депутата Бундестагу від опозиційного блоку ХДС/ХСС Інго Гедехенса, який отримав від уряду відповідь на запит з вимогою пояснити заявлені цифри наданої військової допомоги Україні.

Bild розповів, що не так із заявами Німеччини про величезні обсяги військової допомоги Україні

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

Гедехенс наполягає, що офіційні цифри завищені.

У матеріалі йдеться про те, що частина з 6 млрд євро (близько 2,6 млрд євро), обіцяних на військову допомогу Києву, піде іншим країнам і на переозброєння Бундесверу. Також 3,4 млрд євро із оголошеної суми можуть бути повернуті Німеччині із коштів ЄС.

З урахуванням цих та інших недоїмок виявляється, що реальна обіцяна військова допомога для ЗСУ становить лише 21,7 млрд. євро. Це на 23% менше, ніж запевняє влада, пише видання. Але ця сума піддається сумніву, вважає депутат. До військової допомоги входять суми, які обіцяє Україна на майбутнє аж до 2028 року.

Депутат вважає, що в реальності Києву поки що передано лише 10,2 млрд євро військової допомоги від Німеччини.

"Канцлер створює враження, ніби Німеччина вже надала Україні військову підтримку на 28 млрд євро. Насправді ми ще не виділили навіть половину цієї суми", — заявив Гедехенс у коментарі "Bild".

Військовий експерт "Bild" з аналізу відкритих даних Юліан Ріпке називав ситуацію "креативом при бухгалтерському обліку" та "начаклованими мільярдами".

Читайте також на порталі "Коментарі" — яку мету має Макрон: про що говорить позиція Байдена та Шольца щодо зміни стратегії у війні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Незнайка с балалайкой :)

8 квітня 2024, 17:18

Про немецкую бухгалтерию помощи мы уж прочитали - стишок написанный давно случайно вспоминали - Два пишем, 3 на ум пошло – Попробуй прочитать… Читают – 7 с ума сошло, А с ним и 6 и 5… Ведь каждый ум хранит своё, Как старая тетрадь, Сквозь то, что вписано в неё, Привыкли мы читать. Ты, хоть убейся, говори, Что было там не 7, а 3, Тебе докажут, что там есть, Не только 7, но 5 и 6… © Copyright: Любовь Тильман, 2015


Новини