Головна Новини Світ Німеччина Більше року невідомі безпілотники знімають тренування ЗСУ в Німеччині: жоден з них не вдалося приземлити
commentss НОВИНИ Всі новини

Більше року невідомі безпілотники знімають тренування ЗСУ в Німеччині: жоден з них не вдалося приземлити

У Німеччині над полігонами, де тренуються бійці і офіцери ЗСУ, вже більше року літають невідомі дрони

7 січня 2024, 20:25
Поділіться публікацією:

В Німеччині представники федеральної  влади вже  більше року  хочуть  з'ясувати чиї дрони літають над казармами та полігонами, де проводять  тренування українські та німецькі  військові.  Про це повідомляє німецьке видання Bild.

 Більше року невідомі безпілотники знімають тренування ЗСУ в Німеччині: жоден з них не вдалося приземлити

У Німеччині над полігонами літають невідомі дрони (фото з відкритих джерел)

"Щотижня підозрілі дрони пролітають над військовими полігонами і казармами Бундесверу. В армії про проблему знають досить давно, з жовтня 2022 року", — говорять журналісти.

Військові  Бундесверу  вже  створили спецгрупу для  боротьби з  такими дронами. При цьому, як зазначають журналісти видання, там є  підозра, що до їх запусків причетна  країна-агресор РФ, але ніяких доказів  цьому підтвердженню  нема.  Так само  поки немає ні одного перехопленого  військовими  Бундесверу дрона.

В публікації  приводять   коментар депутата Бундестагу та експерта з питань оборони Маркуса Фабера. Він сказав, що до польотів дронів над німецькими  військовими об'єктами  напевно причетна Москва.

"Дрони регулярно помічають над військовим полігоном Кліц, де бундесвер тренує українців на  Leopard 1. На інших об'єктах в повітряний простір іноді одночасно входять кілька дронів. Це чітко організовано і сильно вказує на Росію. Посадити дрон або зловити його оператора поки не вдалося", — резюмує  Фабер.


Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Німеччині заявили про малу кількість придатних для бою танків Leopard. За   інформацією депутата  Бундестагу від партії "Зелених" Себастьяна  Шефера,  у військових  Збройних сил України  лишилось  тільки  кілька  справних для  ведення бою танків Leopard 2A6, які  українці  отримали від Німеччини. 

Депутат закликав  представників влади в Берліні пришвидшити  спільні  зусилля щодо   ремонту парку німецьких танків, якими користувались військові  ЗСУ і відновити їх втрачену  боєздатність.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини