Головна Новини Світ Німеччина Бундестаг не підтримав передачу ракет Taurus Україні: у Раді відреагували
commentss НОВИНИ Всі новини

Бундестаг не підтримав передачу ракет Taurus Україні: у Раді відреагували

Проти резолюції голосували навіть ті партії, які раніше виступали за передачу ракет Києву

18 січня 2024, 07:02 comments1303
Поділіться публікацією:

У Німеччині Бундестаг не підтримав проєкт резолюції опозиційної партії ХДС із закликом передати Україні далекобійні ракети Taurus, які незабаром рік, як просить Київ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба німецького парламенту.

Бундестаг не підтримав передачу ракет Taurus Україні: у Раді відреагували

Ракети Taurus. Фото: з відкритих джерел

Ініціативу ХДС відмовилися підтримувати в ході поіменного голосування – 485 голосів "проти", 178 "за" та троє утриманих.

При цьому, як пише німецьке видання "Spiegel", резолюцію не підтримали депутати від німецьких "Зелених" та Вільної демократичної партії, незважаючи на їхні заклики про передачу Україні Taurus.

"На жаль, нинішня пропозиція фракції ХДС/ХСС спрямована лише на тактичну перевагу у внутрішньополітичних дебатах у Федеративній Республіці Німеччина", — стверджують "Зелені".

Варто зауважити, що навіть якщо німецький парламент підтримає ідею постачання ракет Taurus Україні, це ще не означає надання такої допомоги. Для передачі озброєння потрібне рішення німецького уряду.

У Верховній Раді відреагували на провал голосування у Бундестазі щодо ракет Taurus для України. Свою заяву зробив заступник голови Комітету з нацбезпеки Єгор Чернєв.

Нардеп зазначив, що німецький парламент голосував за окремий законопроєкт частини опозиції, який вона хотіла без погодження з іншими винести на голосування.

Законопроєкт, за його даними, був відхилений через порушення процедури та спроби використати це для вузькопартійного піару.

"План внести на розгляд Бундестагу спільний законопроєкт усіх фракцій залишається чинним. Швидше за все, голосування за нього відбудеться до 22 лютого. Отже, підготовка до "штурму" офісу Шольца (німецького канцлера Олафа Шольца, — ред.) триває", — наголосив Чернєв.

Нагадаємо, Україна вже з минулого року запитує про передачу ракет Taurus у Німеччині, які здатні знищувати цілі на відстані до 500 кілометрів. Таке озброєння необхідне завдання ударів по тиловим об'єктах росіян.

Читайте також на порталі "Коментарі" – які три речі потрібно вирішити Україні: що відбувається на військовому та дипломатичному фронтах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини