Головна Новини Світ Німеччина Часу більше немає: у Бундестазі звернулися до Шольца по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Часу більше немає: у Бундестазі звернулися до Шольца по Україні

У Бундестазі закликали дозволити Україні бити територією РФ західною зброєю

25 травня 2024, 11:20 comments3307
Поділіться публікацією:

У німецькому Бундестазі знову звернулися до канцлера Олафа Шольца, щоб дозволити ЗСУ завдавати прицільних ударів по території Росії західною зброєю. На думку депутатів, йдеться про самооборону та можливість Києва зупинити російський наступ. Як передає портал "Коментарі", про це заявив політик німецьких "Зелених" Антон Хофрайтер, повідомляє Spiegel.

Часу більше немає: у Бундестазі звернулися до Шольца по Україні

Німеччина. Фото: із відкритих джерел

"Мова йде про захист українського населення. Тому ми не повинні перешкоджати Україні використовувати поставлену зброю для відбиття російських винищувачів у російському повітряному просторі", — висловився політик.

Антон Хофрайтер заявив, що міжнародне право дозволяє нападнику атакувати військові цілі на території країни-агресора.

"Російська армія вдень і вночі обстрілює українське місто Харків з власної території, у тому числі плануючими бомбами, на поразку яких потрібно лише 40 секунд", — додав він.

Хофрайтер напередодні візиту президента Франції Еммануеля Макрона до Німеччини закликав Берлін та Париж посилити підтримку України. Він наголосив, що "у серйозній ситуації, в якій опинилася Україна, не можна виключати індивідуальні системи озброєння в усіх напрямках".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна дедалі голосніше і частіше просить Захід зняти заборону на удари його зброєю по російській території. Днями про це заявила посол нашої країни у США Оксана Маркарова. А член французького парламенту Жан-Луї Бурланж закликав керівництво своєї країни дозволити Україні завдавати ударів зброєю Франції по РФ, навівши приклад Великобританії, яка дозволила це робити. Продовжує мусуватись і тема відправлення в Україну військ НАТО. Прем'єр-міністр Естонії Кая Калласс повідомила, що деякі країни Альянсу це вже зробили – їхні військові працюють інструкторами на українській території. Чи може жорстка риторика наших партнерів призвести і до більш жорстких їхніх дій щодо Росії? Які очікування щодо цього? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

бандерівець

25 травня 2024, 13:15

привид третьої світової все ближче і ближче


Новини