Головна Новини Світ Німеччина Чи буде Берлін поставляти зброю до України - МЗС Німеччини
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде Берлін поставляти зброю до України - МЗС Німеччини

Київ може розраховувати на підтримку ФРН у забезпеченні територіальної цілісності

2 червня 2021, 09:07
Поділіться публікацією:

За словами очільника МЗС Німеччини Хайко Мааса, ФРН не планує здійснювати поставки зброї до України. Німецька сторона розраховує на політичне врегулювання конфлікту, зокрема в "нормандському форматі". Про це повідомляє видання "Європейська правда", посилаючись на DW.

Чи буде Берлін поставляти зброю до України - МЗС Німеччини

Чи буде Берлін поставляти зброю до України - фото з відкритих джерел

"Конфлікт може бути вирішений тільки політичним шляхом... Поставки зброї у цьому не допомагають", — заявив Хайко Маас.

Міністр стверджує, що офіційний Київ може розраховувати на підтримку ФРН у забезпеченні територіальної цілісності, проте виключно в рамках політичного процесу врегулювання конфлікту.

За словами Мааса, Німеччина була "найбільш двостороннім донором" для нашої країни. Починаючи з 2014 року, ФРН надала Україні допомогу, підтримавши її "майже двома мільярдами євро в цивільному секторі", а також закликавши РФ "використовувати свій вплив на Сході України" для забезпечення миру.

Відзначимо, що напередодні український державний глава Володимир Зеленський виявив бажання, щоб ФРН підтримала Україну поставками зброї. За словами президента, наша країна не отримала від Німеччини жодної військової допомоги, хоча Берлін міг би це зробити.

Раніше повідомлялося, що стримуючи натиск російської армії на Донбасі, Україна "тримає щит" для цивілізованої Європи. Таку думку висловив в останньому інтерв'ю німецьким журналістам президент Володимир Зеленський. При цьому глава держави підкреслив, що дуже вдячний за всю надану Німеччиною допомогу, хоча йому і здається, що вона могла бути більше. Оцінюючи сказане президентом спеціально для порталу "Коментарі", політолог Дмитро Воронков вважає, що Зеленський назвав все своїми іменами, при цьому куди делікатніше, ніж є насправді.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини