Чи хочуть німці, щоб Шольц зателефонував Путіну: результати опитування

Більшість німців за те, щоб Шольц відновив прямі контакти з Путіним.

Переважна більшість німців хотіла б, щоб канцлер Олаф Шольц виявив ініціативу і знову поговорив із російським диктатором Володимиром Путіним після майже двох років мовчання. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "dpa".

Зазначається, що в опитуванні, проведеному інститутом дослідження громадської думки YouGov на замовлення Німецького агентства преси, 59% опитаних висловилися за те, щоб ці два лідери провели телефонну розмову. Лише 26% були проти, а 15% не мали певної думки щодо цього.

Востаннє канцлер Олаф Шольц говорив із диктатром Володимиром Путіним ще наприкінці 2021 року.

Зазначимо, результати опитування YouGov також продемонстрували, що майже половина громадян Німеччини вважає, що Україна має поступитися своєю територією з метою досягнення миру з Росією.

Зокрема, 45% респондентів дотримуються думки, що Україна має поступитися територією. 39% кажуть, що вона не повинна поступитися жодним сантиметром. 22% вважають, що Україна має відмовитися від анексованого у 2014 році Росією Криму.

Ще 23% навіть стверджують, що Київ має відмовитися не лише від Криму, а й від територій, які були окуповані Росією після вторгнення у лютому 2022 року.

Немає німецького населення єдиної позиції і з приводу того, чи слід зняти заборону на удари України західною зброєю вглиб території Росії. 42% виступають "за" таке рішення, а 43% – категорично проти.

Читайте також на порталі "Коментарі" – скільки поляків вважає, що Україна має піти на територіальні поступки для закінчення війни.