Головна Новини Світ Німеччина Чи можуть переговори з РФ зупинити війну в Україні: Шольц дав відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можуть переговори з РФ зупинити війну в Україні: Шольц дав відповідь

Олаф Шольц визнав, що Путін прагне знищити Україну визнав, тому переговори з РФ не мають сенсу

25 січня 2024, 14:47
Поділіться публікацією:

Повномасштабна війна Росії проти України почалася не через нібито відсутність діалогу між Києвом та Москвою. До 24 лютого 2022 року діалогу було більш ніж достатньо, як і бажання з боку Києва цей діалог вести. Жорстока війна в Україні розпочалася і продовжується виключно через бажання Володимира Путіна повністю знищити українську державу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це на прес-конференції в Берліні заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Чи можуть переговори з РФ зупинити війну в Україні: Шольц дав відповідь

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

Глава німецького уряду нагадав про "імперські та історично сліпі" заяви Путіна та російського керівництва в цілому. Також Олаф Шольц зазначив, що саме Росія вирішила перейти від діалогу до повномасштабної війни.

"Напередодні 24 лютого 2022 року дискусій не бракувало. Лише в Мінському та Нормандському форматах відбулося понад 200 зустрічей. Результат ми всі знаємо: брутальний і незаконний напад Росії на всю Україну", — зазначив канцлер.

За його словами, він не знає жодного народу у світі, який би сьогодні так хотів світу, як українці. Але не від Києва, а від Москви залежить, коли буде встановлено міцний світ. Єдине, що потрібне для цього – це рішення Володимира Путіна про виведення російських військових із України.

"Але якщо українці перестануть захищатися, це буде кінець України. Тому нашим спільним сигналом Росії має бути: ми підтримуватимемо Україну, яка бореться за своє виживання та збереження суверенітету, стільки, скільки буде потрібно", – наголосив Олаф Шольц.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на що РФ перетворила ООН: чи вимальовуються перспективи переговорів Києва та Москви. Експерти детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

смерть москалям

25 січня 2024, 17:38

він не знає жодного народу у світі, який би сьогодні так хотів світу, як українці. Джерело: https://world.comments.ua/ua/news/germany/chi-mozhut-peregovori-z-rf-zupiniti-viynu-v-ukraini-sholc-dav-vidpovid-724495.html © Comments.ua ТАК ХОТІВ СВІТУ ? ви серйозно? редактори випаліть нарешті зі своїх мізків педофільський узкій язік.... почніть нарешті вивчати та використовувати українську мову....

Вихляєв Ю.М.

25 січня 2024, 15:16

Переклад гугла і замість слова мир вставляєте слово світ - для вашого видання це наприпустимо!


Новини