Головна Новини Світ Німеччина Чи переглянув Путін свої плани щодо війни в Україні: Шольц дав відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи переглянув Путін свої плани щодо війни в Україні: Шольц дав відповідь

Незважаючи на позицію Путіна, Шольц вважає, що з Росією потрібно продовжувати підтримувати діалог.

15 вересня 2022, 08:15 comments1307
Поділіться публікацією:

Президент РФ Володимир Путін не переглянув своїх планів щодо війни в Україні. Він так і не зрозумів, що розпочинати повномасштабне вторгнення, яке вже триває більше ніж півроку, було великою помилкою. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку висловив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише "Bild".

Чи переглянув Путін свої плани щодо війни в Україні: Шольц дав відповідь

Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

Своїми роздумами Олаф Шольц поділився після телефонної розмови із президентом РФ.

"На жаль, я не можу сказати, що там (у Путіна) виросло усвідомлення того, що розпочинати цю війну було помилкою", – сказав Шольц.

При цьому канцлер Німеччини вважає, що така позиція Путіна не є причиною, щоб відмовлятися від прямих переговорів з ним, адже Путіну потрібно намагатися пояснювати позицію Заходу.

Шольц підкреслив, що Берлін не змінив своєї позиції – єдиний шанс на мир в Україні – це повне виведення російських військ, Росія має піти і припинити запеклу війну.                                  

Читайте також на порталі "Коментарі" – Володимир Зеленський звернувся до мешканців тимчасово окупованих територій із посланням.

Також видання "Коментарі" повідомляло – віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина запевняє, що росія на тлі успішного наступу ЗСУ зверталася до України із запитом про переговори . Але Київ, за її словами, відмовився, сподіваючись разом із партнерами "втілити наш військовий та дипломатичний порядок денний", щоб бути готовими до переговорів, "коли буде слушний момент для України". Експерти оцінили для видання "Коментарі" перспективи переговорного процесу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини