Головна Новини Світ Німеччина Чи підтримують німці позицію уряду щодо блокування поставок зброї Україні: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи підтримують німці позицію уряду щодо блокування поставок зброї Україні: опитування

Проведено опитування німців щодо питання воєнної допомоги для України

27 січня 2022, 16:23
Поділіться публікацією:

Соціологічний інститут YouGov провів опитування німців, щоб з'ясувати їх політичну позицію щодо постачання озброєння для української армії на фоні загострення ситуації на кордонах України. Про це повідомляє DW.

Чи підтримують німці позицію уряду щодо блокування поставок зброї Україні: опитування

У Німеччині дали зрозуміти, що не збираються спрямовувати зброю українцям, фото з відкритих джерел

Результати соцопитування показують, що 59% мешканців Німеччини підтримують позицію урядовців щодо постачання озброєння українцям й також висловлюються проти таких дій. Вважають, що допомога українцям потрібна й треба дозволити постачання зброї лише 20% опитаних. Ще 21% не визначилися з відповіддю.

Більшість виборців, що симпатизують політичним партіям в бундестазі, також переконані, що не треба уряду погоджуватися на постачання Україні озброєння. Найбільше за це висловилися виборці Лівої партії — 71%, правопопулістської "Альтернативи для Німеччини" — 67 %, Соціал-демократичної партії Німеччини — 61 %, опозиційного консервативного блоку ХДС/ХСС — 56%, "Союзу-90"/"зелених" — 55%, Вільної демократичної партії — 54 %.

Нагадаємо, що раніше очільниця Міністерства закордонних справ (МЗС) Німеччини Анналена Бербок висловилася про передачу українцям озброєння. На її думку, такий крок з боку Євросоюзу може спровокувати непотрібне загострення ситуації у відносинах між Росією та членами НАТО.

Як повідомляв портал "Коментарі", посла Німеччини викликали до МЗС. У відомстві назвали причини та пояснили, що позиція деяких урядовців щодо блокування постачання зброї до України неприпустима.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розкритикував заяву міністра оборони Німеччини Крістін Ламбрехт. В своєму дописі він зазначив, що останні заяви представників уряду Німеччини "не відповідають рівню наших відносин і поточній безпековій ситуації".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини