Головна Новини Світ Німеччина Чому у Німеччині страйкують залізничники
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому у Німеччині страйкують залізничники

Страйк продовжуватиметься понад 5 діб

2 вересня 2021, 13:10
Поділіться публікацією:

Німецькі робітники мають намір страйкувати протягом п'яти днів. Про це повідомляє видання DW.

Чому у Німеччині страйкують залізничники

Страйк продовжуватиметься понад 5 діб, фото з відкритих джерел

Відомо, що німецька профспілка, що представляє працівників залізничних компаній Gewerkschaft Deutscher Lokomotivführer (GDL), не домовилася з основним залізничним оператором Deutsche Bahn про підвищення заробітної плати працівникам залізниці.

Тому члени профспілки вночі на 2 вересня розпочали страйкувати. До речі, це вже третій страйк протягом останнього місяця. Він буде найдовшим в історії й триватиме понад п'ять діб.

Таким чином працівники залізниці обмежать рух пасажирських поїздів далекого сполучення в країні та вантажоперевезення. За прогнозами фахівців, рух поїздів буде обмежено на 75%.

Працівники залізниці у сфері вантажних перевезень розпочали страйк 1 вересня. 

У Deutsche Bahn сподіваються, що попри відмову машиністів працювати все ж зможуть запустити 25% рейсів далекого сполучення та 40% рейсів приміських поїздів і міських електричок.

Відомо, що у Deutsche Bahn пропонували членам профспілки підвищувати зарплату двічі: в січні 2022 року на 1,5% та навесні 2023 року на 1,7%. Однак такі умови не задовольнили машиністів. Профспілка не погодилася й на підвищення зарплати на 3,2% та виплату премій у сумі до 600 євро.

Як повідомляв портал "Коментарі", "Укрзалізниця" пропонує поїздки по Україні у VIP-вагоні. Вагон розрахований на 11 місць, в ньому є кухня, зона відпочинку з доступом до інтернету і телебачення. Також є спальня і санвузол. За словами пресслужби УЗ, охочим покататися у вагоні-готелі необхідно забронювати квитки завчасно письмово.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини