Головна Новини Світ Німеччина Чому Захід не готовий воювати з РФ і не готується до можливої агресії. Причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Захід не готовий воювати з РФ і не готується до можливої агресії. Причина

Для Німеччини війна в Україні – це просто стрілочки на карті, про це в ефірі 24 каналу сказав політолог Олег Лісний. За його словами, вони просто зайняли інфантильну позицію і переконані, що війна їх жодним чином не стосується

15 травня 2024, 20:05
Поділіться публікацією:

За даними опитування, фактично, кожен другий німець переконаний, що терористична Росія не нападе в цьому десятилітті на країни НАТО, тому воювати не доведеться. При цьому, ситуація із агресією РФ в Україні німців нічого не навчила. А все тому, відзначає Олег Лісний, що прості німці просто не хочуть читати невтішні новини з України і таким чином сподіваються, що війни у Європі не буде.

Чому Захід не готовий воювати з РФ і не готується до можливої агресії. Причина

Німеччина

Втім, експерт відзначив, що на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну німці боялися агресії зі сторони Москви, адже бачили фото і відео з танками, на яких було написано "на Берлін". Але згодом, каже політолог, вся інформація із України про війну для них просто перетворилася на статистику і на стрілочки на карті бойових дій, які не зачіпають.

Як відзначає політолог, німці просто не хочуть думати про війну, бо для них ця інформація є неприємною. При цьому Лісний відзначив, що німці чомусь вважають, що всі плани кремлівського диктатора Володимира Путіна щодо розширення війни у разі перемоги в Україні, їх не стосуються.

Тобто, підкреслив політолог, мова йде про інфантильну позицію, яка можливо, спровокована і тим, що вони втомилися від потоку негативної інформації, а також тим, що змушені були витрачати певні кошти на допомогу українцям.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що за даними опитування YouGov, німці не відчувають серйозної загрози нападу країни-терориста Росії на територію НАТО принаймні цього десятиліття. Зокрема, лише 36% респондентів вважають ймовірним або трохи ймовірним напад росіян на Німеччину, яка є членом НАТО. Майже половина дорослих німців (48%) вважають такий сценарій малоймовірним або майже малоймовірним. Решта учасників опитування не змогли визначитися із тим, нападе РФ на Німеччину чи ні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини