Головна Новини Світ Німеччина ЄС підготував «сюрприз» для РФ. Бербок розкрила, проти чого буде спрямований новий пакет санкцій
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄС підготував «сюрприз» для РФ. Бербок розкрила, проти чого буде спрямований новий пакет санкцій

Європейський Союз знаходиться на фінішній прямій щодо узгодження 13-го пакету санкцій проти Росії, повідомила під час спілкування з журналістами голова МЗС Німеччини Анналена Бербок, передає портал «Коментарі»

19 лютого 2024, 16:19
Поділіться публікацією:

За словами Анналени Бербок, у черговий пакет санкцій будуть включені обмеження проти виробництва безпілотників. Як повідомила голова МЗС, ухвалення нового пакету санкцій уже перебуває на фінішній прямій.

ЄС підготував «сюрприз» для РФ. Бербок розкрила, проти чого буде спрямований новий пакет санкцій

Анналена Бербок

"Зараз ми знаходимося в процесі прийняття тринадцятого пакету санкцій, зокрема щодо безпілотників. Ми знаходимося на останніх метрах"
, — сказала Бербок.

При цьому вона вважає, що санкції проти країни-агресора потрібно щораз посилювати. Також міністр додала, що попри те, що Україна два роки бореться з немотивованою російською агресією, відстоює свободу та демократію, вона просувається на шляху до вступу в Європейський Союз.

Також Бербок підкреслила, що Німеччина буде надавати допомогу Україні стільки часу, скільки буде потрібно. За її словами, зокрема, про це свідчать і гарантії безпеки, які були підписані президентом Володимиром Зеленським та канцлером Олафом Шольцом.

Нагадаємо, ЄС почав обговорювати черговий пакет санкцій ще у січні. Очікується, що він буде прийнятий до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що 16 лютого Україна та Німеччина підписали угоду про гарантії безпеки та двосторонні відносини. Як відзначив канцлер Німеччини Олаф Шольц, цей документ важко переоцінити, бо він встановлює, що Німеччина й надалі підтримуватиме незалежну Україну, яка обороняється проти російської агресії. Канцлер підкреслив, що Німеччина підтримуватиме українських партнерів у розвитку сучасної обороноздатності ЗСУ, щоб запобігти будь-якій агресії РФ. Олаф Шольц наголосив, якщо РФ подумає про новий акт агресії проти України в майбутньому, то між Києвом та Берліном є детальні домовленості дипломатичні, економічні та військові, як німецький народ допомагатиме Україні. Угода – це втілення того, про що домовилися держави G7 минулого року у Вільнюсі, наголосив канцлер.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини