Головна Новини Світ Німеччина Естонія тимчасово припиняє видачу туристичних віз громадянам Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Естонія тимчасово припиняє видачу туристичних віз громадянам Росії

Естонія зупиняє видачу віз громадянам Росії, за винятком віз для відвідування родичів

10 березня 2022, 16:21
Поділіться публікацією:

Естонська влада оголосила про тимчасове припинення видачі туристичних віз громадянам Російської Федерації.

Естонія тимчасово припиняє видачу туристичних віз громадянам Росії

Естонія - фото з відкритих джерел

З відповідною заявою виступила Міністр закордонних справ Естонії Ева-Марія Лійметс, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ERR.


За її словами, Естонія зупиняє видачу віз громадянам Росії, за винятком віз для відвідування родичів.


"Сьогодні в наших планах тимчасове призупинення видачі віз категорій C і D громадянам Російської Федерації. Це стосується, перш за все, нових віз на період, доки не буде припинено військову діяльність Росії в Україні. До того ж зараз з технічного погляду неможливо отримувати держмито. "Ми фізично не можемо обробляти нові запити. Йдеться про прийом заяв на отримання віз у всіх розташованих на території Росії представництвах, консульствах та пунктах обслуговування", — розповіла міністр.


"Однак винятки все ж таки є. Ми продовжимо приймати заяви на отримання візи від тих росіян, у яких на території Естонії проживають родичі, від тих, хто має гуманітарні причини, а також від хворих родичів і лікування, які проходять у нашій країні. Так що так, видача віз з метою отримання лікувальних процедур в естонських СПА-центрах чи інших туристичних цілях – тимчасово припинено", — додала Ева-Марія Лійметс.


Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що російським пропагандистам також, як і російській владі, доведеться відповідати за злочини проти українців. Як передає портал "Коментарі", про це президент заявив у своєму відеозверненні до українців. Президент зазначив, що вночі вже було відомо про бомбардування в Маріуполі пологового будинку та дитячої лікарні. І ця тема стала однією з тих, що так люблять обговорювати на російському телебаченні в ток-шоу. При цьому, як завжди, ні слова правди не прозвучало. За словами Володимира Зеленського, російським телеглядачам нахабно збрехали, розповівши, що в лікарні та пологовому будинку в Маріуполі засіли якісь вигадані "націоналісти" і по них було завдано удару. Зеленський зазначив, що російські пропагандисти займаються тим, що прикривають злочини російського керівництва. Але пропагандистам треба розуміти, що все одно настане час розплати і їм доведеться відповідати так само, як і тим, хто наказує скидати бомби, спрямовувати ракети на мирні українські міста.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини